SGK'dan girişimcilere ayda 5 bin 150 TL nakit desteği!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) harekete geçti! Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) seçim öncesinde işletme sahipleri için kritik bir mali destek uygulaması ile...

SGK'dan girişimcilere ayda 5 bin 150 TL nakit desteği!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) harekete geçti! Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) seçim öncesinde işletme sahipleri için kritik bir mali destek uygulaması ile karşımıza çıktı. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa bir şekilde finansa edilen Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP) projesi hizmet vermeye başladı. Projenin yönetimi Sosyal Güvenlik Kurumu'na aitken, kadın işletmelere her ay ciddi miktarlarda destek ödemeleri başlatıldı. Şimdiden çok sayıda vatandaşın desteklendiği projeye yoğun bir katılım sağlandı. İşte konuya ilişkin tüm merak edilen ayrıntılar...

WOMEN-UP projesinden 4 bin kadın işletmeciye destek!

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi WOMEN-UP kadın girişimcilerin sayısını artırmak üzere önemli bir misyon edindi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen çalışma şu anda yedi farklı şehirde başladı. Bu iller arasında Ankara, Aydın, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Samsun ve Şanlıurfa'nın yer aldığı belirtildi. Bu illerdeki kadın işletmecilere, finansal şekilde destek sağlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'nın yürütücülüğünü üstlendiği Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP) projesi yaklaşık olarak 4 bin kadın işverene 20 ay boyunca her ay asgari ücret tutarında hibe desteği veriyor. Şu anda bu rakam 5 bin 150 TL iken, Ocak ayında asgari ücrete gelecek zam ile birlikte verilen destek ödemelerinin de artış göstereceği belirtiliyor. Projenin genel amaçları ise şu şekilde sıralanıyor:
  • Kadın işverenleri teşvik etmek,
  • Kadınların işgücüne katılımını ve çalışan kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek,
  • Kadın çalışanların mesleki becerilerini ve istihdam edilebilirliklerini geliştirerek yeni iş olanaklarının yaratılması yoluyla kadınların işgücüne katılımlarını artırmayı, amaçlamaktadır.
  • Hibe desteği ile kadın girişimciliğinin ve kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesine katkı sağlanacağı düşünülmektedir.
Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi için belirli şartlar bulunuyor. Bu koşullar arasında kadın girişimcilerin 05.03.2012 tarihinden sonra açtığı işletmelere odaklanılırken; öte taraftan en fazla dokuz işçiye sahip ve aynı zamanda kadın sigortalı istihdam eden işverenler hedefleniyor. 4 bin işverene her ay destek ödemeleri sağlanırken, ayrıca 4 bin kadın işçi de projeden fayda sağlıyor. Projede destek alan şehirler arasında en yoğun katılım 1.000 kadın işveren ile İstanbul olurken; Ankara'da 800, Denizli'de 500, Samsun ve Aydın'da 400, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta ise 450 kadın işverene hibe sağlanıyor.