PTT'den o vatandaşlara en az 300 TL ödeme! Yalnızca kadınlar yararlanabiliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelere yönelik bir sosyal yardım kampanyası gerçekleştiriyor. O vatandaşlara en az 300 TL ödeme sağlanıyor. Maksimum ise 600 TL'ye kadar ödemelerden yararlanabileceği belirtiliyor.

PTT'den o vatandaşlara en az 300 TL ödeme! Yalnızca kadınlar yararlanabiliyor

İhtiyaç sahibi ailelere verilecek olan destekler artırılmaya başlarken doğum yardımı olarak ödeme yapılacağı açıklandı. 300, 400 ve 600 TL tutarlarında nakit ödemeler yapılırken şartlara uygunluk araştırılmaya başlandı. Doğum yardımı alabilmek için öncelikle TC vatandaşı olmak gerekir. İşte, doğum yardımı için yapılacak olan şartlar haberimizde

DEVLETTEN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 600 TL ÖDEME

2015 yılından sonra gerçekleşen canlı doğumlar için yapılacak olan doğum yardımları için çocuk sayısına ilişkin ödeme gerçekleşecek. Bu durum gereğince 2015 yılından önce doğanlar ise bu yardımdan faydalanamayacak. E-devlet üzerinden başvuru yaparak dilekçe doldurmak yeterli olacaktır.

ptt-4.jpg

DOĞUM YARDIMI NASIL ALINIR?

Doğum parasından yararlanabilmek için öncelikle ailenin nüfus müdürlüğüne giderek KPS kaydettirmesi gerekir. Devamında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan form üzerinden dilekçe eksiksiz ve doğru şekilde imzalanarak doldurulur. Dilekçe doldurulduktan sonra ise Sosyal Hizmetler Merkezine gidilir ve form verilir.

DOĞUM YARDIM PARASI NE KADAR, NE ZAMAN YATIRILIR?

Doğum yardım parası çocuk sayısına göre değiştirilir. İlk çocuk 300 TL, ikinci çocuk 400 TL ve üç çocuk için ödenecek yardım parası 600 TL olarak belirlendi. Ödemeler ise başvurusu kabul gören kişilerin PTT tarafından temin edilmesi gerekir.