PTT yılbaşı öncesi başvuranlara 1.245 TL yardım parası ödüyor!

PTT'den müjdeli haber geldi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, PTT şubeleri vasıtasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yılbaşına kadar 1.245 TL para yardımı yapıyor. Başvuru şartları hakkında tüm detaylar açıklandı.

PTT yılbaşı öncesi başvuranlara 1.245 TL yardım parası ödüyor!

Devlet tarafından vatandaşlara sağlanan geri ödemesiz yardımlar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara birçok yardım sağlanmaya devam ederken bunlara bir yenisi daha eklenmişti. Başvuru şartlarını taşıyan kişilere PTT tarafından ödenen 850-1245 TL devlet desteği detayları merak edildi.

Aralık ayı Aile Destek ödemeleri ile ilgili detaylar merak edilirken yapılacak ödemelerin yatıp yatmadığı araştırılmaya başlandı. Aile Destek Ödemeleri ile ilgili araştırma yapan vatandaşlar bu yardımdan nasıl yararlanabileceklerine göz atmaya devam ediyor. Peki Aralık ayı Aile Destek Ödemeleri ne zaman yatacak? Aile Destek Ödemesi başvuruları nasıl, nereden yapılır?

ptt-6.jpg

ARALIK AYI AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kış aylarına giriş yapılmasıyla birlikte giderler daha da artarken vatandaşlar devlet yardımları başvuru şartlarını araştırıyor. Bu destekler arasında yakacak, kırtasiye ve erzak gibi birçok yardım bulunuyor. Aralık ayı ''Aile Destek Ödemesi ne zaman yapılacak?'' sorusunun yanıtı aratılmaya devam ediyor.

2022 Aile Destek Ödemeleri henüz yatmadı. Destekten yararlanan vatandaşlar Aralık ayı Aile Destek Ödemelerinin yatmasını beklerken destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar ise nasıl başvuru yapabileceklerini araştırmaya devam ediyor.

tl-6-001.jpg

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar ''Aile Destek Programı başvuru nasıl yapılır?'' sorusunun yanıtını aratmaya devam ediyor. Aralık ayı Aile Destek Programı başvurusu e-Devlet kapısı üzerinden ya da 3294 sayılı kanun kapsamında kurulmuş olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Aile Destek Programı'ndan yararlanmak isteyen vatandaşların bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Aile Destek Programı başvuru şartları arasında şunlar yer almaktadır;

  • Türk vatandaşı olmaması
  • Mavi Kart sahibi olması
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması
  • 18 Yaşından küçük olması
  • Başvuruyu yapacak kişinin hanesi içerisinde memur, noter ve ya muhtar olan ya da yurtdışında çalışan birinin olmaması, yurt dışında borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olmaması gerekmektedir.