PTT Süt Parası (Emzirme Ödeneği) Sorgulama İşlemleri

Devlet yeni doğum yapmış annelere süt parası yardımı yapmaktadır PTT süt parası sorgulama işlemi hakkında bilgi almak isteyenler için ele aldığımız bu yazımızda tüm detayları ele aldık. Bilgi almak için yazımızın devamını okuyunuz.

PTT Süt Parası (Emzirme Ödeneği) Sorgulama İşlemleri

PTT üzerinden süt parası almak isteyenlerin başvuruları ve burada da sorgulama işlemleri açısından e-devlet sisteminden yapılabilmektedir. Burada aynı zamanda doğum olması zamanında hastanenin yaptığı işlemler de burada bazı durumlar üzerinden süt parasının da otomatik olarak kişilere ulaşmasını sağlamaktadır. Hastanenin de doğumdan sonra sistem üzerinden de doğum meydana geldiğini işlemesi sonucundan da hiçbir işlem yapmadan doğum süt parası verilmektedir.

Süt Parası Başvurusunda Aranan Şartlar Nelerdir?

Süt parası almak isteyenler aynı zamanda süt parası başvurusunda aranan şartlar nelerdir sorusunu da merak etmektedir. Burada süt parası başvurusunda aranan şartlar şu şekildedir;

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden verilen süt parası ödenekler sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için sunulmaktadır.

Burada annenin de SGK’lı olması da aynı zamanda da eşin SSK’lı olarak çalışması açısından eşin de evhanımı olması

BAĞ-KUR üzerinden emekli sandığı açısından sigortalı olan kişiler içinde süt parası ödemesi yapılmamaktadır.

Eğer annenin de süt parası için faydalanması için doğumun da gerçekleşmesi ve aynı zamanda bebeğin hayatta olması gerekmektedir. Ölü doğum veya kürtajlar sonucunda doğum ödemesi yapılmamaktadır.

Doğum iznine ayrılmadan önce 1 yıllık süreç boyunca çalışması gerekmektedir.

Süt Parası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Süt parası için merak edilenler arasında süt parası başvurusu nasıl yapılır sorusu da merak edilmektedir. Burada aynı zamanda bu kişilerin de Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden başvuru yapması gerekmektedir.

Burada aynı zamanda SSK’lı olarak da çalışan aynı zamanda da doğum iznine ayrılmakta olan anneler içinde doğrudan e-devlet üzerinden başvuru yapabilecekleri ve bu açıdan kendilerine de bebeklerine ait evrakları postayla ya da elde teslim ederek başvuru yapabilirsiniz.

Eğer anne çalışıyorsa babaya da süt ödeneği yardımı yapılabilmektedir. Burada PTT süt parası sorgulama işlemleri açısından süt parası işlemlerini siz değerli okuyucularımız için derledik.