PTT AVM ve Tarım Kredi Ayçiçek Yağı Fiyatlarını Düşürdü! Ocak Ayında Ayçiçek Yağı Ucuzladı!

Ayçiçek yağı satın almak için doğru zamanı bekliyorsanız marketlerin kampanyaları tek tek açıklanıyor. PTT AVM'den sonra Tarım Kredi de indirimini açıkladı. 5 litre ve 10 litre ayçiçek yağı kaç TL oldu?

PTT AVM ve Tarım Kredi Ayçiçek Yağı Fiyatlarını Düşürdü! Ocak Ayında Ayçiçek Yağı Ucuzladı!

Ayçiçek yağı fiyatlarındaki indirimden sonra vatandaşlar PTT AVM ve Tarım Kredi marketlerini tercih etmeye başladı. 5 litre ve 10 litre ayçiçek yağı satın alacaklar fırsattan yararlanabilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından arttırılan denetimler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından peş peşe yapılan sert yaptırım açıklamaları sonrasında zincir marketler geri adım atmıştı.

Asgari ücrete yapılacak olan zam oranının açıklanmasının ardından market raflarını yükselten zincir marketlerde bu sefer indirim yağmuru başlarken PTT AVM'de indirim yarışına katıldı. Yapılan açıklama ile pek çok üründe Ocak ayına özel dev indirimler yapılırken indirimli satılacak olan ürünlerden biride Tarım Kredi Marketler ile ortak olarak satışa açılan TMO Ayçiçek yağı oldu.

TARIM KREDİ MARKET PTT AVM TMO AYÇİÇEK YAĞI 5 LT SATIŞ FİYATI NE KADAR KAÇ TL?

İlk olarak 2021 senesinde yükselen dolar kuru ve enflasyon nedeni ile yükselişe geçen Ayçiçek yağı fiyatları için son büyük darbeyi ise Rusya ile Ukrayna arasında patlayan savaş vurmuştu. Hatırlanacağı üzere savaşın başlaması ile yerel basında ve televizyon kanallarında yapılan "Yağ yüklü tankerler Ukrayna limanlarında kaldı" haberleri ile stok paniği yaşanmıştı.

Ayçiçek yağı bulunmayacağı haberleri ile vatandaşlar adeta market raflarını yağmalamış, saatler içerisinde zincir marketlerde yağ stoku tüketilmişti. Zincir marketler saatlik zamları fiyatlara yansıtmaya başlamış, vatandaş daha raftan aldığı yağı kasaya getirmeden gelen zamlarla şok yaşamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesi ile yağ yüklü gemiler Türkiye'ye getirilmiş, ancak zamlanan yağ fiyatlarında beklenen indirimler bir türlü gelmemişti.

PTT AVM İNDİRİM KAMPANYASINA KATILDI, TARIM KREDİ TMO AYÇİÇEK YAĞI 10 LT SATIŞ FİYATI 270 TL OLDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek perdeden yaptığı indirim çağrısı ve fırsatçılık zamları uyarısı sonrasında fiyatlarda beklenen indirimler başladı. Carrefour, Migros ve ŞOK Market fiyatları sabitlediklerini açıklarken PTT AVM ise TMO 5 LT Ayçiçek yağı için yeni kampanyasını duyurdu. PTT AVM üzerinden verilen siparişlerde 10 LT yağın satış fiyatı 270 TL olarak ilan edildi.

Yapılan indirim sonrasında Yudum Ayçiçek yağı 5 LT satış fiyatı ile karşılaştırıldığında 5 LT yağ fiyatına 10 LT yağ alma imkanı sunulmuş oldu. Ayçiçek yağı satış fiyatı sınırlı stok için uygulandığından dolayı herkese en fazla 10 adet sipariş verme hakkı verildi.