Memur ve Emekliye Ek Zam Müjdesi! %15 Ek Zam Ne Zaman Yapılacak?

Memur ve emeklinin yakından takip etmekte olduğu ek zam müjdesiyle birlikte çeşitli detaylar aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan düzenlemenin ne zaman yürürlüğe geçeceği merak ediliyor.

Memur ve Emekliye Ek Zam Müjdesi! %15 Ek Zam Ne Zaman Yapılacak?

Geçtiğimiz günlerde memur ve emekliye zam yapılmıştı. %15 ek zam yapılacağı yönündeki iddialar gündemde geniş yankı buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili maaş zammı açıklaması yapacak mı?

2023 Ocak ayında memur ve emekliye yapılacak zam tutarı %30 olarak açıklandı. 2023 yılında yapılacak seçimler öncesinde memur ve emeklileri ek zam yapılacağı iddiaları da gündemdeki yerini aldı. Ankara kulislerinde konuşulduğu söylenen ek zam tutarının %15 olduğu belirtildi. Bu kapsamda emeklilere toplam %45 oranında zam yapılacak. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…


MEMUR VE EMEKLİYE EK ZAM


2022 yılını geride bırakırken yeni yıl ile birlikte zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Ocak ayında emekli ve memur maaşlarına %30 zam yapıldı. İktidar kanadından gelen açıklamalar kapsamında memur ve emekli maaşlarına ilave zam yapılabileceği iddiaları gündemdeki yerini aldı. Sandığa gidilmeden önce maaşlara zam yapılacağı söylenirken %15'i ek zam yapılacağı iddiaları gündemdeki yerini aldı. %30 oranında yapılan zam kapsamında en düşük memur maaşı 11.848 TL olurken en düşük memur emeklisi maaşı da 7.901 TL olarak açıklandı. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı ise 5.500 TL'ye yükseldi.

EK ZAM TARİHİ BELLİ OLDU


2023 yılında yapılacak olan seçimler için 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri konuşuluyor. Show Haber'de yer alan bilgiler doğrultusunda ek zam için Mart ayının ortası işaret ediliyor.


YÜZDE 15 EK ZAM YAPILACAK


Ortaya atılan iddialar kapsamında 2023 yılında emekli ve memura yapılan %30’luk zam tutarlarına ek olarak %15 zam yapılacağı söyleniyor. Bu kapsamda emekli ve memur için toplamda %45 zam yapılmış olacak. AK Parti gündeminde yer alan çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması bekleniyor.