KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Hangi Tarihte Yatıyor? TC Kimlik Son Numarasına Göre Ödemeler Başladı!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğrencilere yaptığı kredi burs ödemelerinde son durum paylaşıldı. KYK kredi ve bursu ne zaman hesaplara yatırılıyor? Milyonlarca öğrenciye sevindiren haber geldi. TC kimlik son numaranıza dikkat...

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Hangi Tarihte Yatıyor? TC Kimlik Son Numarasına Göre Ödemeler Başladı!

TC kimlik numaranızın son hanesine göre kredi ve burs ödemeleriniz yatırılacak. Üstelik KYK kredi ve burs miktarlarının 2023 yılında kaç TL olduğu da açıklandı.

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin uzun zamandır beklediği o ödemeler hesaplara yatırılmaya başladı. Burs ve kredi ödemeleri hakkında araştırmalarına devam eden öğrenciler için müjdeli haber KYK’dan geldi. 2023 yılı ile birlikte KYK ve burs ödemelerine de zam yapıldı. Birçok kişi tarafından merakla beklenen burs ve kredi ödemeleri T.C. kimlik numarasını son rakamlarına göre yatırılıyor.


KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ YATIRILMAYA BAŞLADI


Kredi ve Yurtlar Kurumu her yıl düzenli olarak burs ve kredi ödemesi yapıyor. Öğrencilerin hesaplarına yatırılan ödemeler T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre yapılmaktadır. Her ayın 6’sı ve 10'u arasında yapılan ödemeler için belirlenen takvim şu şekildedir:


TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si


TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si


TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i


TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u


TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u

2023 KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?


Geçtiğimiz yıl 850 TL olarak hesaplara yatırılan KYK burs ve kredi ödemeleri yeni yıl ile birlikte güncel tutarlarda öğrencilere ulaştırılacak. Bu kapsamda 2023 yılında burs ve kredi ödemelerinin 1250 TL olduğu açıklandı. 2023 yılının ilk ayından itibaren zamlı ödemelerde öğrencilerin hesaplarında yer alacak.