Kamu Kurumlarına En Az Lise Mezunu 29.551 Personel Alınacak!

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına personel alımı 2023 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Birçok kurum toplamda 29.551 personel alımı yapacak. Kurumlar ve alım detayları ile ilgili merak edilen tüm yanıtlar haberimizde..

Kamu Kurumlarına En Az Lise Mezunu 29.551 Personel Alınacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre en az lise mezunu 29.551 personel alımı gerçekleşecek. Kamu kurumlarına devlet memuru alımları için başvurular da başladı. İşte personel alımı yapacak kurumlar!

Hangi Kurumlar Personel Alımı Yapacak?

Toplamda 29.551 personelin alınacağı ilanda üniversiteden, kuruluşa birçok kurum yer alıyor. En az lise mezuniyeti gözetilerek yapılacak olan alımların kurumları ise şu şekilde:

  • İŞKUR
  • KIZILAY
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
  • Fırat Üniversitesi

İşçi ve memur Statüsünde toplam 29.551 personelin alınacağı kurumları yazdık. Her kurumun başvuru şartı ve ihtiyaç duyduğu personel sayısı değişiyor. Şartlarda KPSS puanı şartı arayan da KPSS puan şartı aramayan da var. Her kurumun alacağı personel sayısına ve özel başvuru şartlarına bakalım.

İŞKUR Personel Alım İlanları

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre birkaç kurumda en az lise mezunu 29.551 personel alımı gerçekleşecek. İŞKUR da yüksek düzeyde alım yapacak kurumlardan. İşte İŞKUR personel sayısı ve istihdam alanları.

İŞKUR

28 bin TYP ( Toplum Yararına Program) İşçi Alımı gerçekleşecek olan kurumda okullara işçi alımları yapılacak. İşçi Alımı başvurusunda bulunmak isteyen adayların en az 18 yaşında olması gerekiyor. 28 bin TYP başvurularının devam ettiği alımda, KPSS puanı istenmiyor. KPSS’siz yapılacak olan alıma personel başvuruları devam ediyor.

Kızılay Personel Alımı

KPSS şartı olmadan 1253 personelin alınacağı Kızılay’a en az lise mezunu personel alınacak. Ayrıca; Kulak Burun Boğaz Uzmanı, Üroloji, Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı ve diğer alanlarda alım yapılacak.

Fırat Üniversitesi İşçi Alımı

15 kadroda 198 işçi alınacak. KPSS şartı var fakat taban puan belirlenmedi. Temizlik görevlisi, işçi, Tekniker, Şoför, Hemşire ve sağlık teknikeri alanlarında alım yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Alımı

5 kadroda 100 alımın gerçekleştirebileceği alımda başvurular yalnız online olarak yapılacak ve 2 Mart’a kadar açık kalacak.