Kamu Çalışanlarına Ödenecek İkramiyelerde Tarih Verildi! İşçiye Kaç TL İkramiye Ödemesi Yapılacak?

Kamu çalışanları ve maden işçilerine yapılacak ikramiye ödemesinde önemli bir gelişme yaşandı. Tarih bilgisi verildi ve kaç TL ödeneceğiyle ilgili detaylar aktarıldı.

Kamu Çalışanlarına Ödenecek İkramiyelerde Tarih Verildi! İşçiye Kaç TL İkramiye Ödemesi Yapılacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrasında kamu çalışanlarına yapılacak ödemeye ilişkin tarihler verildi. Kamuda çalışanlar ve maden işçileri bir süredir bu ikramiye ödemesini bekliyor.

Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından refah payı düzenlemesine tabi tutulan ve yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaşı zammı, grup toplantısında tekrar değerlendirilerek yüzde 30 olarak revize edildi. Maaş zammının kesinleşmesinin ardından 3600 ek göstergeden yararlanacak olan memurlar ve memur emeklileri için de ilave ödemenin 15 Ocak tarihi itibari ile hesaplara aktarılacağı bildirilirken gözler ikramiye ödemelerine çevrildi.

Kamu personellerine ve memur işçilerine verilen haklardan birisi olan ikramiye ödemeleri, ocak ayına girilmesi ile birlikte gündeme gelen başlıca konular arasında yer aldı. Söz konusu haktan yararlanabilen çalışanlar, 2023 ikramiye ödemelerinin ne zaman yatırılacağını merak etmeye başladı. Konuya ilişkin bir karar veren yetkililer, söz konusu kararı Resmi Gazete’de yayınladı. Böylelikle kamu personellerinin ve maden işçilerinin ikramiye ödemelerini ne zaman alacakları kesinleşmiş oldu.

KAMU PERSONELLERİ İKRAMİYE ÖDEMELERİNİ NE ZAMAN ALACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanmış olan yeni kararda, kamu personellerinin ikramiye ödemelerine ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere, 2023 yılında mezkür Kanunun 1’inci maddesi gereğince yapılacak olan ilave tediyenin birinci yarısının 27 Ocak 2023, 2’inci yarısının ise 7 Nisan 2023 tarihinde ödenmesine karar verilmiştir.”

MADEN İŞÇİLERİ İKRAMİYE ÖDEMELERİNİ NE ZAMAN ALACAK?

Kamuda çalışan işçilerin ilave tediye ödeme tarihlerinin belli olmasının ardından maden işçileri için de bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayınlanmış olan kararda, maden işçilerinin tediye ödemelerinin tek seferde yapılacağı bilgisi yer aldı.

Resmi Gazete’de, düzenlemeler kapsamında ilave tediye ödemesinden faydalanma hakkına sahip olan meslek grupları arasında yer alan maden işçileri için de bir karar yer aldı. Söz konusu kararda şu ifadelere yer verildi: “Maden işletmelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışan işçilere 2023 yılında, aynı Kanunun 2’inci maddesi gereğince ayrıca yapılacak olan ilave tediye ödemesinin tamamının 22 Aralık 2023 tarihinde ödenmesine, 6772 sayılı Kanunun 4’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.”