Kamu Çalışanlarına %30'luk Zam Ödemesi TBMM'den Geçti!

TBMM'de kabul edilen %30'luk zam kararı gündem oldu. Kamu çalışanlarına ölüm aylığı, yaşlılık ve maaş ödemesine ilişkin %30'luk zam TBMM'den geçtti.

Kamu Çalışanlarına %30'luk Zam Ödemesi TBMM'den Geçti!

Meclis'ten geçen ve onaylanan kanun dikkat çekti. Emeklilere ödenen asgari tutarın 5500 TL olacağı belirtildi. Yaşlılık, ölüm aylığı ve malulluk ödemelerine %30 zam yapıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülen memur ve emekli zammı ile ilgili kanun onaylandı ve yasalaştı. Kamu görevlilerinin aylık ücretleri ile yaşlılık ve ölüm aylıklarındaki artış oranının yüzde 30 olması ile ilgili kanun ve bunun yanında emeklilere de ödenen yaşlılık ile ölüm aylıkları asgari ödeme tutarının 5 bin 500 TL olması ile ilgili kanun TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü. Kabul edilen kanun yasalaşmış oldu.

EMEKLİLERE ÖDENEN ASGARİ TUTAR 5 BİN 500 TL OLDU

Söz konusu kanunun yasalaşması sonucunda kamu görevlilerinin aylıkları ile malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarında artış oranı da yüzde 30 zamlı olarak ödenmeye başlayacak. Emeklilere ve hak sahipleri için ödenen asgari tutar ise 5 bin 500 TL olarak güncellendi.

İŞVERENE DESTEK 400 TL OLDU

Asgari ücretin 8 bin 500 TL olması üzerine işverenlere ödenen asgari ücret yardımı desteği Haziran 2023 tarihine kadar uzatılarak 400 TL'ye kadar çıkarılmış oldu.

Ayrıca Kovid nedeniyle yapılan kısa çalışma ödemelerinde ise hatalı işlemlerden dolayı hizmetleri Sosyal Güvenlik Kurumuna eksik bildirilen sigortalıların hizmetleri fiili duruma getirilmiş oldu.