Halkbank Bu Kadar da Olmaz Dedirtti! 45 bin TL Promosyon Ödemesi Başladı!

Halkbank'ın maaş hesabını taşıyanlara özel yaptığı ödeme dikkat çekti. 45 bin TL promosyon fırsatından kimler yararlanacak? Bankadan gelen rekor orandaki promosyonla birlikte Halkbank müşterileri heyecanlandı.

Halkbank Bu Kadar da Olmaz Dedirtti! 45 bin TL Promosyon Ödemesi Başladı!

Yeni yıla girmemizle birlikte promosyon ödemelerinde rekor Halkbank'tan geldi. Halkbank'ın kurum ile yaptığı anlaşma sonrasında çalışanlara 45 bin TL ödeyeceği öğrenildi.

2023 yılının promosyon rekorunu 45 bin TL ile Halkbank kırdı o kurumla imzalar atıldı! 2023 senesinde memur ve emekli maaşlarına uygulanacak olan zam oranı için beklenen Aralık ayı enflasyonu TÜİK tarafından 3 Ocak tarihinde açıklanmıştı. 6 aylık enflasyon farkının yüzde 16 olarak kesinleşmesinin ardından aynı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da katıldığı etkinlikte memur ve emekli maaşı resmi zam oranını refah payı katkısı ile yüzde 25 olarak ilan etmişti.

Asgari ücrete yapılan yüzde 55 zam nedeni ile memura yapılan yüzde 25 zam oranı son derece düşük kalması nedeni ile eleştirilere konu olmuş, sosyal medyadan seyyanen zam talepleri dile getirilmişti. Yoğun tepki nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün AK Parti grup toplantısında yapılan görüşmelerde zam oranı bir kere daha revize edilmiş ve yüzde 30 olarak ilan edilmişti. En düşük emekli maaşı rakamı da 5 bin 500 liraya yükseltilmişti.

HALKBANK MEMUR MAAŞI PROMOSYONU NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Gelen zamların ardından gözler bankaların promosyon anlaşmalarına çevrilmişti. Maaşların yüzde 30 zamlanması ile beraber bankaların emekli maaşı promosyonu ve memur maaş promosyon rakamlarını arttırması bekleniyordu. Kon hakkında ilk adımı Halkbank attı. Halk Bankası ile Gazi Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma ile maaş promosyonu 40 bin TL olarak belirlendi.

Gazi Üniversitesi rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada "Mutabakat sonucunda protokolün süresinin 49 ay olması ve 1 Ocak 2023 itibarıyla başlaması kararlaştırıldı. Kurumdan maaş alan her seviyede personel için 45 bin lira promosyon miktarı belirlendi. 45 bin liranın 44 bin 500 lirası 15 Ocak'ta maaşını alan bütün personelin hesabına sözleşmenin imzalanmasına müteakiben 10 gün içinde yatacak. Kalan 500 lira ise personelin kredi kartlarına peşin ParafPara olarak yüklenecek" diyerek söz konusu rakamın 10 gün içinde ödeneceği ilan edildi.

HALKBANK EMEKLİ MAAŞI PROMOSYONU OCAK 2023 NE KADAR, KAÇ TL?

Kamu personelleri için ödenen rakamlar için ihale açılarak kurum ile banka arasında özel anlaşmalar imzalanırken her kurumda farklı rakamlar uygulanıyor. Emekli maaşı için ise kamu bankaları SGK promosyonu için açıklanan rakamları öderken 2023 senesi için bir zam yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Halkbank emekli maaşı promosyonu için şu anda en yüksek maaşa 5 bin TL ödüyor.