EYT'lilere verilecek en düşük emekli maaşı belli oldu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili beklenen haber geldi. En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı resmen açıklandı. Milyonlarca EYT'li heyecanla hükümetten gelecek resmi duyuruyu beklemeye başladı...

EYT'lilere verilecek en düşük emekli maaşı belli oldu

Uzun yıllardır milyonlarca EYT mağduru sorunlarına çözüm bekliyordu. Ocak ayında yürürlükte olması beklenen EYT yasasıyla birlikte binlerce kişi Şubat ayında ilk maaşını alacak. Hükümet milyonlarca kişinin yıllardır beklediği sorunu nihayet çözüyor.

"Emeklilikte Yaşa Takılanlar" konusunun çözüme kavuşacağı resmen kesinleşmiş durumda. Böylece prim ve sigorta giriş yılı şartını tamamlayan vatandaşlar, hemen emekli olabilecekler.

Yasal sürecin tamamlanmasının ardından ödemeler de Şubat ayı içerisinde başlayacak. EYT'li vatandaşlar maaşlarını şimdiden hesaplamaya başladılar. Bu kapsamda da ekonomistler ve sosyal güvenlik uzmanları tarafından da peş peşe açıklamalar geliyor.

para-9.jpg

Uzun bir süredir binlerce kişi google üzerinden arama yapıyor.

En düşük EYT maaşı ne kadar? EYT emeklisi kaç TL alacak? EYT emekli maaşı en az kaç lira? soruları uzun bir süredir soruluyor.

Peki EYT ile emekli olan bir vatandaş minimum ne kadar maaş alacak? Ensonhaber.com sitesinde yer alan bir haberde EYT'lilere ne kadar ödeme yapılacak sorusuna yanıt verildi.

para-8.jpg

En düşük EYT emekli maaşı

2022 yılında en düşük emekli aylığı 3500 TL olarak ödeniyor. Buna göre, bin prim günü olan EYT'li bir vatandaş da en az 3 bin 500 lira maaş alacak.

İlk maaşların 2023 Şubat ayında alınacağı düşünüldüğünde bu miktar yeni yıl zammıyla beraber artış gösterecek.