EYT Düzenlemesi İçin Tarih Verildi mi? EYT Ne Zaman Meclis'e Gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT ile ilgili açıklamasından sonra önemli detaylara yer verildi. EYT'nin ne zaman yasalaşacağı ve düzenlemenin resmi hale geleceği merak ediliyor. Milyonlarca EYT'li maaş alacakları günü bekliyor.

EYT Düzenlemesi İçin Tarih Verildi mi? EYT Ne Zaman Meclis'e Gelecek?

Milyonlarca EYT'liye verilmesi beklenen müjdede düzenleme ne zaman resmi hale gelecek? EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alacaklarını merak ediyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Resmi Gazetede ne zaman yayınlanacağı sorusu emeklilik adayları tarafından merakla sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada EYT düzenlemesine dair birçok önemli detay verilmişti. Açıklamanın hemen akabinde Türkiye genelinde SGK binaları önünde kuyruklar oluşmaya başlamıştı. Birçok emekli adayı bir an önce işlemlerini başlatmak için sabırsızlıkla sürecin gidişatını öğrenmek istiyor. Peki şu anda son durum nedir, EYT Resmi Gazetede yayınlandı mı? EYT ne zaman yayınlanacak?

EYT RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI MI?

EYT düzenlemesi henüz Resmi Gazetede yayınlanmadı. Neden? Çünkü, Resim Gazetede yayınlanabilmesi için öncelikle TBMM Genel Kurulu'nda oylanması gerekiyor. Oylama sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanması zorunluluğu var. Bu iki işlemden sonra da Resmi Gazetede yayınlanır. Yayınlandığı günden itibaren yürürlüğe girmiş sayılacak.

EYT NE ZAMAN RESMİ GAZETEDE YAYINLANIR?

TRT Haber'de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, şunları söyledi;

Biz hazırlıklarımızın son aşamasındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması sonrası dosyaların birleştirilerek değerlendirilmesi ve son hali Meclis sürecine intikal ettirmek. Sorunuzun cevabını Meclis verecek. Biz teknik hazırlıklarımızı milletvekilleri grupla yaptıktan sonrasına karışmayız. Biz Ocak ayı içerisinde Meclis'e intikal edeceğiz. Bizim görev alanımız belli.

EYT, Ocak ayı içerisinde tüm detayları ile Resmi Gazete'de yayımlanacak. EYT'nin yayımlanmasıyla birlikte en erken Şubat ayında ilk emeklilik maaşının alınması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, EYT’lilere ilişkin detayları açıkladı. Bal, yasal sürecin başlamasından sonra başvuruların olacağını ve emeklilik sürecinin başlayacağını söyledi. EYT'lilerin ilk maaşı ne zaman alacağı konusunda da Bal’ın açıklaması şöyle:

"Bu yasal sürecin ne zaman başlayacağı ile alakalı. Sanırım Cuma günü Meclis’e inecek ve Ocak ayı içerisinde kanunun yasalaşacağını düşünüyorum. Ocak ayı içerisinde başvuru yapılırsa maaşlarını Şubat ayından itibaren alabilecekler. Ama süreç şubat ayında yasalaşırsa maaşlar Mart ayına kalır. Sürecin hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum."