Evlenecekseniz Toplu Ödemenizi Hemen Alın! 24 Ay Maaş Değerinde Evlilik Ödeneği!

Yeni evlenecek çiftler için yapılan ödemeler dikkat çekiyor. Buna göre evlenecek olanlar için kaç TL'lik ödeme yapılacak? 30 bin TL'den fazla ödeme sizleri bekliyor olacak. Güncel detaylar paylaşıldı.

Evlenecekseniz Toplu Ödemenizi Hemen Alın! 24 Ay Maaş Değerinde Evlilik Ödeneği!

Evlenmeyi düşünüyorsanız bu ödemeden faydalanabilirsiniz. Evlenme ödeneği kapsamında kaç TL ödenecek? 30 bin TL'den fazla para hesaba toplu şekilde yatacak.

Emekli, anne, engelli ve çalışanlara devlet birçok avantajlar sağlarken, evlenecek gençlere de destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerden biri de çeyiz yardımıdır. SSK ve BAĞ-KUR’dan ölüm aylığı alan kız çocuklarına 24 maaş tutarında evlenme ödeneği veriliyor. İşte haberin detayları…

Evlenme ödeneği

Çeyiz yardımının yanı sıra vefat eden memurların aylıklarını alan yakınlara 12 maaş tutarında evlenme ikramiyesi veriliyor. Üstelik burada dul eşe bile evlenmesi durumunda ödeme alma imkanı tanınıyor. Peki, bu destek nasıl alınacak? SSK ve BAĞ-KUR’dan ölüm aylığı alan kız çocuklarına ödenen çeyiz yardımı ile ilgili vatandaşlar da pek çok sorunun cevabını almak istiyor. Ölüm aylığı alan kız çocukları evlenmeleri durumunda bu yardımdan yararlanmaktadır. Burada kadının yaşına bakılmaksızın, evlenmesi ve evlendiği sırada maaşın ödeniyor olması da yeterli olmaktadır.

Ne kadar ücret ödeniyor?

Evlenme ödeneğinin miktarını ölüm aylığı belirlemektedir. Evlenme ödeneği 24 maaşın toplamından oluşmaktadır. Ek ödemeler bulunuyorsa onlar hariç tutuluyor. Örnek olarak; her ay 2 bin TL ölüm aylığı alan bir kız çocuğuna evlenme ödeneği olarak toplamda 48 bin TL ödeniyor. 5 bin 500 lira taban emekli aylığı düzenlemesi ile yüzde 25 hissesi olan çocuğun en düşük ölüm aylığı da bu ay 875 liradan 1.375 liraya yükseldi. Buna göre en düşük ödeme de 21 bin liradan 33 bin liraya çıktı.


Her evlenen bu ödemeyi alabiliyor mu?

Bu evlenme ödeneğinden faydalanmak için evlenmek ve evlendiği sırada maaş almaya devam ediyor olmak gerekir. Bunun yanı sıra evlendikten sonra belgelerle Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) yazılı olarak başvurmak da gerekir. Başvuru için 5 yıllık bir hak düşürücü süre bulunmaktadır ve bu süre içinde başvurmayan kız çocuğunun hakkı yanmaktadır.