Ev Sahibi ve Kiracılara Beklenen Haber Geldi! %25 Zam Limiti Ne Zaman Kalkacak?

Ev sahiplerinin kiracılara uygulayacağı zammı %25 ile sınırlayan düzenleme ne zaman kalkıyor? Bu noktada Bakan Nebati'den önemli bir açıklama geldi.

Ev Sahibi ve Kiracılara Beklenen Haber Geldi! %25 Zam Limiti Ne Zaman Kalkacak?

Kiracı ve ev sahiplerinin merak etmekte olduğu düzenlemeye dair detaylar paylaşıldı. 2022 yılında başlatılan kira zammında %25 limit uygulaması kalkıyor mu? İşte pek çok kişinin merak ettiği o değişiklik...

Milyonlarca kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren bir konu gündeme geldi. Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan en büyük gerginlik nedenlerinden birisi yüzde 25 kira sınırı olurken Temmuz 2023 yılında yüzde 25'lik kira zammı ile ilgili yasanın kalkacağı açıklandı.

Ev sahibi ve kiracılar özellikle de geçtiğimiz senelerde aşırı kira artış oranlarından yana büyük sorunlar yaşarken orta yolu bulmakta epey zorlanılıyordu. Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamada 2023 Temmuz ayında yüzde 25 kira sınırının ortadan kalkacağı açıklandı. Kira zammı konusunda eski sisteme geri döneceği belirtilirken bu durum kiracıları oldukça ürküttü.

KİRACILAR KARA KARA DÜŞÜNÜYOR!

Kira üst sınırı hakkında açıklama Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Nebati açıklamalarında oldukça önemli bir konuya değinirken "olağanüstü durumlar sebebiyle getirildi" dediği kira üst sınırının kalkacağını ve eski sisteme geri dönüleceğini belirtti. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından kira fiyatlarının ev sahiplerinin insiyatifine bırakılacağı açıklandı.

Art arda gelen zamlardan en çok etkilenen sektörlerden birisi konut olurken konut fiyatlarının fırlamasının ardından ev sahipleri kira zamlarını art arda yapmıştı. Kiracı ve ev sahipleri arasında çıkan kira anlaşmazlığı orta bir yolun bulunamaması nedeniyle çoğu zaman mahkemelerde sonlanırken tutarsız kira zamlarına engel devletten gelmişti. 2022 yılında gelen yasa ile birlikte kira üst sınırı yüzde 25 olarak belirlenmiş ve ev sahipleri sözleşme süresi sonunda kira arttırımını en fazla yüzde 25 şeklinde yapabilmişti.

TEMMUZ 2023'TE KALKACAK!

Bakan Nebati tarafından yapılan açıklama doğrultusunda kira üst sınırının Temmuz 2023 ayında ortadan kalkacağı açıklandı. Kira üst sınırının kalkması ev sahiplerinin yüzünü güldürürken kiracılar açısından oldukça can sıkıcı oldu. Artık kiracıların kira fiyatı için ödeyeceği ücreti ev sahipleri belirleyecek.