Emekliler Bayramlarda 17 Bin TL İkramiye mi Alacak? 2023 Yılı Kurban ve Ramazan Bayramı İkramiyeleri!

2023 yılında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ödenecek 17 bin TL'lik ikramiye büyük dikkat çekiyor. Bu doğrultuda CHP'den gelen ikramiye önerisi ise gündem oldu. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekliye kaç TL ikramiye verilecek?

Emekliler Bayramlarda 17 Bin TL İkramiye mi Alacak? 2023 Yılı Kurban ve Ramazan Bayramı İkramiyeleri!

Emekliye kaç TL ikramiye ödeneceği sorusu gündemdeki yerini koruyor. 2023 yılı itibarıyla emeklinin alacağı Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesi 17 bin TL oldu mu?

Uzun süredir gündemde yer alan asgari ücret tartışmalarına son nokta konuldu. Hem emeklilerin hem de asgari ücretle çalışan vatandaşlar asgari ücret açıklamalarını yakından takip ediyor. Asgari ücrete %55 zam yapılırken emeklilerde hem maaşlara hem de ikramiyelere yapılacak zamları merak ediyor. Yılda iki kez ödenen ikramiye tutarları Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekli vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. 2023 yılında ikramiyelerin kadar olacağı merak ediliyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


İKRAMİYE ÖDEMELERİ İÇİN İLK TEKLİF CHP'DEN GELDİ


2023 yılı ile birlikte ikramiye tartışmaları da hız kazandı. İkramiyeler için ilk adım CHP'den geldi. Emekli ikramiyelerinin artırılması gerektiğini belirten CHP, ödenecek tutarların da asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini aktardı. Teklifin kabul edilmesi durumunda yılda iki kez ödenen bayram ikramiyeleri 8500 TL olarak yatırılacak. Bu kapsamda 2023 yılında toplam 17 bin TL ödeme yapılacak.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?


Canan Sakarya tarafından ekonomim.com'de yayınlanan “CHP emekli aylığı ve bayram ikramiyesinde artış için yasa teklifi verdi” başlıklı yazısında emekli ikramiyeleri hakkında önemli açıklamalar yer aldı. Yılda iki kez emeklilere verilen bayram ikramiyeleri için CHP cephesinden önemli bir adım atıldı. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından Meclis’e sunulan Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında bayram ikramiyelerinin 8.506 TL olması gerektiği belirtildi. Meclis’e sunulan teklif kapsamında en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerinin en az asgari ücret tutarında olması gerektiğinin altı çizildi.