Ekonomist Selçuk Geçer'den Dolar İçin Kritik Yorum! Dolar Yatırımcıları Şimdi Ne Yapmalı?

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve altın konusundaki uyarıları ile gündeme geliyor. Son olarak dolar için konuşan Geçer, önemli uyarılarda bulundu. Öte yandan doların geleceği adına neler söyledi?

Ekonomist Selçuk Geçer'den Dolar İçin Kritik Yorum! Dolar Yatırımcıları Şimdi Ne Yapmalı?

Ekonomist Selçuk Geçer'den gelen Dolar hamlesi şaşırttı. Dolar için yaptığı yorumla birlikte çeşitli detaylara da değinildi. Dolar fiyatlarında son durum nedir?

Dolar tahminleri ile gündemde yer alan Selçuk Geçer, yeni tahminiyle herkesi şaşırttı. Dolarda görülen düşüşün önemli olmadığına dikkat çeken Geçer, Dolar tahminleriyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Piyasada hızlı gelişmeler yaşanırken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, 3 Haziran Cuma gününü işaret etti. Doların seyri hakkında merak edilenleri yanıtlayan Geçer, akıllardaki soruları tek tek aydınlattı. İşte Selçuk Geçer’in o açıklamaları…


MERKEZ BANKASI YAKINDAN TAKİP EDİLMELİ


Bütün para birimlerinde yükselişin devam edeceğini vurgulayan Selçuk Geçer, “Sadece Euro ile dolar ya da Euro ile Sterlin ya da dolar ile Sterlin arasında ufak iniş çıkışlar olabiliyor.” dedi. Bu durumun temel nedeninin pariteler olduğuna dikkat çeken Geçer, Euro/Dolar paritesinin 1.3’e gitmesi durumunda Euro arasındaki makasın kapanacağını dile getirdi. Doların daha hızlı bir yükseliş yaşayacağını belirten Geçer, Euro'da görülecek yükselişin daha az olacağını vurguladı. Bunun yanı sıra görülecek diğer bir seçeneğin ise Euro'nun fazla doların ise az yükselmesi olduğunu belirten Geçer, önemli etkenin Amerika Merkez Bankası olduğunu sözlerine ekledi.

Selçuk Geçer, “Faizi artıracaklarını söylediler. Ama pozitif ortama geçmeleri etkili olacak mı? FED faizleri artırmaya devam edecek. Duruma bağlı olarak 75 baz puanlık faiz artırma gündeme gelebilir.” şeklinde konuştu. Merkez Bankası'nın ağırdan alması durumunda paritenin aşağı yönlü bir eğilim içerisinde olacağını dile getiren Geçer, Euro'nun düşebileceğini aktardı. Bu kapsamda Euro ve Dolar'ın değişiklik gösterebileceğini söyleyen Geçer, Avrupa Merkez Bankası'nın yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı.


EURO-DOLAR RİSKİ DEVAM EDECEK


Zarar etmeye devam ettiğimizi aktaran Geçer, 3 haneli enflasyonların çok net bir şekilde geldiğini söyledi. Maksimum seviye olarak %90'larda kalınacağını belirten Geçer, Enflasyonun daha da tetikleneceğini aktararak %104'lere ulaşabileceğini dile getirdi. Enflasyonun düşmeyeceğini belirten Selçuk Geçer, herhangi bir düşüş beklentisi içerisinde olunmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Doların kısa bir süre içerisinde 17 seviyesini geçeceğini belirten Geçer, yıl sonunda ise 25 seviyesinde yer alacağını aktardı. Türkiye'de bir kırılma olabileceğine dikkat çeken Selçuk Geçer,”Dolarda 5 katlık artar bu süreç bizi 90 baz faize artırmaya götürür. Dolarda her an büyük bir kırılma olabilir. Çok sert kırılmayla karşıya karşıya kalabiliriz. Bütün sistem çöker ve kur tekrar patlar. Yüzde 90’lık faiz ortamında kuş kıpırdamaz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisine içerisinde büyük bir risk olduğunu sözlerine ekleyen Geçer, dövizde görülen yüzde 10’luk hareketin bile 18 TL birden artışa neden olduğunun altını çizdi. Faizlerin hiçbir işe yaramadığını belirten Geçer, “Ben olsam faizleri sıfır yaparım.”dedi. Faizlerin %100 yapılması durumunda bir ihtimal işe yarayacağını vurgulayan Selçuk Geçer, Cuma gününün kritik olduğuna dikkat çekti. Bu süreçte altında ufak tefek geri çekilmelerin olabileceğine vurgu yapan Geçer, bu durumun kısa süreli olduğunu ve risklerin devam edeceğini söyledi.


DOLAR ENDEKSİ YÜKSELİŞE DEVAM EDİYOR


Açıklamalarıyla herkesi şaşırtan Selçuk Geçer, vatandaşların dolardan kurtulması gerektiğini ifade etti. Bu durumun ciddiye alınmaması gerektiğini söyleyen Geçer 16 seviyesinin bir düşüş olmadığını yaşanan değer kaybının sadece 0.05 olduğunu aktardı. Dolar endeksinin 101 seviyesini gördüğünü sözlerine ekleyen Geçer, doların yukarı yönlü hareketine devam edeceğini söyledi.