Dolar Döviz Kurunda Son Durum

Dolar döviz kurunda son durum ne olduğu yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bankalar arası piyasa döviz kurlarında neler olacak? işte ayrıntılar..

Dolar Döviz Kurunda Son Durum

Dolar döviz kurundaki son durumun ne olduğu yatırımcıların merak ettiği konuların başında yer alıyor. Dolar, Euro’da alış ve satış fiyatlarında son durumun ne olduğu daha doğru yatırım kararı vermek isteyenler tarafından sıkça sorgulanıyor. Dolar döviz kurunda güne yükselişle başlaması dikkat çekiyor.

Güne yükselişle başlayan doların 18.97 TL işlem görürken, elinde dolar olanların 20 TL bandına gelip gelmeyeceğini merak ettiğini ve uzmanların yorumlarını sabırsızlıkla beklediğini söyleyebiliriz. Dolar açılışını yüksek şekilde yaparken gün sonunda kapanışını 18.96 TL bandında tamamladı. 19 TL bandında gezen dolar döviz kurunun seyrinin nasıl olacağına dair uzmanlar tarafından net bir bilgi verildi.

Dolar İle İlgili Uzmanından Açıklamalar

Döviz kuru piyasasında en önemli yorumcular arasında yer alan Selçuk Geçer, İslam Memiş gibi ünlü ekonomistlerden gelecek yorumlarda sürekli takip ediliyor. Adımlarını çok daha doğru şekilde atma düşüncesi içerisinde olan yatırımcılarda, uzmanların düşüncelerine önem vererek ileriye dönük daha emin adımlarla ilerliyor. Döviz piyasa uzmanlarına göre doların 35 TL’yi bile görme durumu söz konusu olabilir.

Dış ülkelerdeki durumlar, seçim, FED faizleri gibi bazı etkenlerde doların daha fazla değer görmesine neden olabilir. Döviz kuru uzmanları, dolarla ilgili tahminlerini yaparken daha fazla değerlenme durumunun olabileceğini öngördüklerini söylemek mümkün. Aynı zamanda her geçen gün Türk Lirasının dolar karşısında değer kaybeden bir grafiğiyle karşı karşıya kalmış olduğu bir gerçek. Tabi ki bu durumun ne zamana kadar seyredecek olduğu da altın yatırımlarını yapan kişiler açısından bir hayli önem arz eden konuların başında yer alıyor.

ABD Merkez Bankası Etki Edebilir!

ABD Merkez bankasından gelecek etkiler, döviz kurlarıyla ilgili daha fazla hareketli bir sürecin yaşanmasına neden olabilir. Özellikle analistleriyle son derece önemli olan Selçuk Geçer, doların seçime doğru daha fazla ciddi dalgalanmalar yaşayabileceğini belirti. Seçimde kazanan taraf doların değer kaybetme ya da yükselme gibi ani sıçrayışlarını yaşatabileceğinin altını çizdi.