Cumhurbaşkanı Erdoğan Çiftçiye Beklediği Müjdeyi Verdi! 2023 Yılı Çiftçi Destek Kredisi Başvuruları Başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama ile birlikte yeni yılla beraber çiftçilere verilecek destekten söz etti. çiftçiler, hangi avantajlardan yararlanabilecek? Düşük faizli kredilerden çeşitli ödemelere kadar çiftçiyi neler bekliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çiftçiye Beklediği Müjdeyi Verdi! 2023 Yılı Çiftçi Destek Kredisi Başvuruları Başladı!

Son dakika haberi... Yeni yılın ilk müjdesi çiftçilere geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında çiftçilere özel hazırlanan destek paketini ilk defa açıkladı. Başvuran her çiftçiye 250 bin TL ödenecek. Bu fırsatı sakın kaçırmayın. Başvuru detayları paylaşıldı, bu şartları sağlayın ve paranız hesabınıza yatsın. Peki çiftçi kredisini kimler alabilir? Çiftçi kredisine nasıl başvurulur? Çiftçi kredisi alabilmek için hangi şartları karşılamak gerekiyor? İşte merak edilen soruların cevapları...

SON DAKİKA: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere yönelik müjdeleri peş peşe duyurdu. Her çiftçiye özel destek paketi uygulanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk olarak Çiftçi Destek Kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Çiftçilerimiz hasat dönemine kadar yapacakları her türlü harcama için kullanabilecektir. Gelir elde edemedikleri ihtiyaçlarını rahatla karşılayabilecektir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır." diyerek müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından milyonlarca kişi çiftçilere özel olarak verilecek olan kredi şartlarını araştırmaya başladı. Peki çiftçi kredisi kimlere verilecek? Çiftçi kredisi için aranan şartlar neler? Başvurular nerenden yapılıyor? İşte tüm merek edilen soruların cevapları;

ÇİFTÇİ DESTEK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Çiftçi destek kredisi kişi başına 250 bin TL kadar verilecek. Yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır.

ÇİFTÇİ KREDİSİ NEREDEN, NASIL ALINACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçiler ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Üçüncü başlığımız Tarım Borç Transferi Kredisi. Bu krediyle başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankamızda sağlayacağımız uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon lira olacak kredinin faiz oranı yüzde 9,75, vadesi 60 aydır. Önümüzdeki günlerde Ziraat Bankası'nın yanında Ziraat Katılım'ın da çiftçilerimize düşük maliyetli finansman sağlayabilmesini temin edecek bir düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Tüm bu kredi imkanlarının çiftçilerimize ve işletmelere hayırlı olmasını diliyorum." dedi.