BDDK Düzenlemesi Sonrasında Bankalardan Emekliye Promosyon Zammı!

Emekliye ödenecek promosyonla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Öyle ki özel bankaların emekliye vereceği promosyona önemli bir zam gelebilir. Ocak 2023 tarihi itibarıyla emekli kaç TL alacak?

BDDK Düzenlemesi Sonrasında Bankalardan Emekliye Promosyon Zammı!

Emeklilerin gözü kulağı artık promosyon zamlarına yönelmiş vaziyette. Üstelik EYT'liler de emeklilere ödenecek promosyonu merak ediyor. İşte BDDK'dan gelen son karar...

Milyonlarca vatandaş geçtiğimiz yıl emekli promosyon kampanyalarından yararlandığı belirtilerek maaşını 3 yıl boyunca aynı bankadan alma sözü karşılığında nakit promosyon imkanından yararlanan emekliler, yeni yılda artan maaşlarıyla birlikte promosyonların da artış göstermesini beklediği ifade edildi.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Özellikle emeklilik sistemine EYT ile dahil olacak 2 milyon 250 bin kişiyi memnun etmek ve kendi müşteri yapmak isteyen özel bankalar kesenin ağzını açtığı belirtilerek bankacılık kaynaklarından aktarılanlara göre şu an için promosyon çalışmalarında son aşamaya gelen bankalar arasında bir çok özel banka bulunduğu vurgulandı.

Bankalar 2023'te emekliye tam 20 bin TL promosyon ödemesi yapmaya hazırlandıkları belirtilerek verilecek olan promosyon tutarlarının emekli maaşına göre değişeceği bildirildi.

Bankacılık kaynaklarından gelen bir diğer iddia ise geçtiğimiz günlerde promosyon konusunda BDDK'nın bir tasarı hazırladığı ve bankaların emekli müşterilerine ödeyeceği promosyonlara bir alt limit getirilecek oluşuydu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA 11 BİN TL PROMOSYON

Bu doğrultuda bankaların 2023'te emekli müşterilerine maaşlarının 2 katından daha düşük promosyon ödemesi yapamayacağı en düşük emekli maaşının 5500 lira olduğunu düşünürsek, ödenecek en düşük promosyon tutarı da böylelikle 11 bin TL olacağı ifade edildi.

En düşük maaşa 11 bin TL promosyon verileceği gibi. Maaşı 10 bin TL ve üzerinde olan emeklilere de 20 bin TL ödenecek. Bu iki tutarın arasında maaş alan milyonlarca emekli de maaşına göre 15 bin, 17 bin 500 lira gibi promosyon imkanlarından yararlanabilecek.