Bakan Bilgin açıkladı! Çocuklu ailelere 10.000 TL nakit ödenecek

Çocuklu aileleri sevindiren haber geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin o ailelere 10.000 TL nakit ödemesi yapılacağını açıkladı. Kimlerin bu fırsattan yararlanabileceği tüm detaylarıyla belirtildi.

Bakan Bilgin açıkladı! Çocuklu ailelere 10.000 TL nakit ödenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Bilgin çocuklu ailelere 10.000 TL nakit ödemesi yapılacağını müjdeledi.

Ekonomik zorlukların sıklıkla yaşandığı ve her geçen gün maddiyatsızlıktan çocukların eğitiminin karşılanmaması artış gösterirken bu duruma devlet kayıtsız kalmadı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, kendi hesabı üzerinden yaptığı açıklamada eğitim ödemelerinin başlayacağını aynı zamanda hesaplara yatırılacağını belirtti.

tl-2.jpg

EĞİTİM DESTEK ÖDEMELERİ

Çalışma Bakanı Bilgin, eğitim destek ödemelerinin bugün hesaplara geçirileceğini açıkladı. 2022-2023 eğitim öğretim yardım ödemelerini ilköğretim öğrencilerine 5.004 TL, ortaöğretim de eğitim gören öğrencilere 7.506 TL ve yükseköğretim görenlere ise 10.008 TL verileceğini açıkladı. Bilgin yaptığı duyuruda ise bu ödemelerin aziz şehitlerimizin çocukları ile harp/vazife malullerimizin kendilerinin ve çocuklarını için gerçekleşeceğine vurgu yaptı.