Altınla İlgili Kurumlardan Çarpıcı Tahmin!

ONS altın fiyatlarındaki düşüş sonrası yaşanan stabil seviye, yerini yükselişe bıraktı. Gram altında rekor seviye gelir mi sorusu, ons altın fiyatlarında yükseliş sonrası sorgulanmaya başladı.

Altınla İlgili Kurumlardan Çarpıcı Tahmin!

Gram altınla ilgili rekor seviye gelir mi sorusu sorulurken 6 kurum tarafından çarpıcı tahminler geldi. 6 kurum nezdinde yapılan tahminler, altın piyasasındaki soru işaretlerinin bir nebze de olsa cevabını verebilecek nitelikte. ABD’de yaşanan Silicon Valley Bank’ın iflasıyla birlikte piyasalardaki dengelerde kendi lehine çevrilmeye başlanmış oldu. Bankaların birçok hisselerinde gerileme meydana gelirken altında da hızlı şekilde artış süreci yaşanmaya başlamış oldu.

Merkez Bankası Faiz Oran Değişimi Altına Yaradı

Merkez bankasının stresli geçen faiz kararları altın piyasasında yönün farklı bir tarafa çevrilmesine neden oldu. Öyle ki yaşanan altın fiyat düşüklüğü yerini yükseliş seviyesine getirmesine neden oldu. ABD banka iflasları ve hisselerin gerileme sürecine girmesiyle birlikte altın piyasalarında da tekrardan yukarı yönlü diyebileceğimiz bir yükseliş durumu yaşanmaya başlamış oldu. Altındaki yaşanan sert düşüş yerini de 6 haftanın sonrasında en yüksek seviyesine yeniden çıkarmasına neden oldu. Yaklaşık bir hafta gibi bir süre dilimi içerisinde 120 dolar birden yükselişe geçti.

1.930 dolara dayanan altın fiyatlarındaki artış, elinde altınları olan yatırımcılar açısından tekrardan sevinmesine neden oldu. Haftalık çıkış %7’e ulaşarak tekrardan altında yukarı yönlü bir artış durumu yaşanmaya başlamış oldu. Buna göre ibre tamamen tersine dönerken yukarı yönlü şekilde bir artış durumu yaşanmasını sağladı.

İşte Kurumlardan Gelen Tahminler!

Citigroup’tan altın piyasasıyla ilgili tahminler geldi. Yapılam tahminlerde 2023 için yeni altın tahmininde bulunulurken Amerikan finansn kuruluşunun altındaki yeni fiyat tahmini 1.900 dolar seviyelerinde olacağına dair bir tahmin geldi. Altın fiyatlarında bir başka tahminde bulunan kurumlardan biri de Natixis olurken, 1.790 dolar altının 1.830 dolara yükselme durumu olacağı tahmin ediliyor.

Ons altında yükselişin daha da fazla artacağını öngören kurumlar, gelecek haftalardan itibaren de ayak seslerinin yavaştan duyulmaya başlanacağını söyledi. Aynı bantta kalmaayacak altının daha da artacağı düşünülüyor.