Altın Fiyatlarında Uzman Tahminleri Ters Köşe Yapacak! Gram ve Çeyrek Altın Yükselecek mi?

Altın fiyatları Ocak 2023'teki gidişatı ile birlikte adından söz ettiriyor. Öte yandan pek çok altın uzmanı da görüşlerini aktarmakta. Altın fiyatlarına dair güncel gelişmeler ve dahası paylaşıldı.

Altın Fiyatlarında Uzman Tahminleri Ters Köşe Yapacak! Gram ve Çeyrek Altın Yükselecek mi?

Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmesi ve dahası dikkat çekiyor. Son döneme damgasını vuran altın, gram ve çeyrekteki yükseliş sonrasında gündeme geldi.

Altın fiyatları tarihin en üst noktasına ulaşmayı yine başardı. Her geçen gün grafik güne ivmeyi yukarı çıkararak dalgalı piyasada yeni hareket alanları oluşturuyor. Altın yatırımcılarının dikkat edeceği hususlara vurgu yapan analistlerin değerlendirme raporları yeni günde değişti.

Yeni güne ons fiyatındaki yükselişle paralele değer kazanan altının gram fiyatı, yüzde 0,40 artışla 1.133 liradan işlem görüyor. Uluslararası piyasada fiyat bandı belirsiz alıcının vereceği teklif ve satın aldığı değer oranından işlem gören ons diğer altın çeşitlerinde de yükselişe etki ediyor. Yeni günde de sınırlı yükselişle başlamasının ardından kısa süre içerisinde 1.133 liraya ulaştı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.892, Cumhuriyet altını 7.536 liradan satılıyor.

ABD Merkez Bankası FED, para politikalarını ne yönde şekillendireceği faiz artırım ihtimalinin Şubat ayında yüzde 75 ihtimalle 25 baz puan, 25 ihtimalle 50 baz puan faiz artışı olacağı olasılığı bildirildi.

11 OCAK ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

11 Ocak gram altın, çeyrek altın , yarım altın ve cumhuriyet altını fiyatları ne kadar oldu?

Gram altın 1.133 lira alış, 1.134 lira satış,

Altın ons 1.877 alış, 1.878 satış,

Cumhuriyet Altını 7.458 lira alış, 7.536 lira satış,

Yarım Altın 3.724 lira alış, 3.782 lira satış,

Çeyrek altın, 1.862 lira alış, 1.892 lira satış,

GÜMÜŞ FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

Gümüş 14,26 lira alış, 14,28 satış

Gümüş ($/ONS) 23,63 alış, 23,67 satış,

Gümüş (Euro/ONS) 22,02 alış, 22,05 satış,

Son aylarda gümüşe karşı eğilim hiç olmadığı kadar tahminlerinde üstünde talep dengesini değiştirecek yatırım alternatiflerinde listede dengeleri bozacak noktaya geldi. 2022 Şubat ayında başlayan yükseliş trendinde gümüş günümüze kadar 3 kat arttı. Böylelikle uzun yıllar talep dışı varlık gösteren gümüş artık yatırım araçları arasında ilk sıralarda yerini korumaya aldı.

Varlıklarını enflasyon tehlikesi karşısında korumak isteyen vatandaşlar yatırımlarını nereye aktaracağını bilinmez vaziyette analistlerin açıklamalarına gözünü dikti. Bu noktada kar elde amacıyla hareket eden çoğu kişi istediğini elde etti veya edemedi. Ancak yeni yılda resesyon ihtimalinin göz önünde bulundurulduğu ortamda yeni dengeler nasıl olacak bilinmiyor. İlerleyen günlerde merak edilen konu başlığı aydınlık kazanacak.