Akaryakıt Fiyatlarında İndirimler Gelmeye Başladı! Benzin ve Motorin Kaç TL Düştü?

Akaryakıttaki indirimle birlikte tüm gözler güncel fiyatlara çevrildi. Benzin ve motorin kaç TL'den satılıyor? İstanbul, İzmir ve Ankara'da güncel akaryakıt fiyatları ortaya çıktı.

Akaryakıt Fiyatlarında İndirimler Gelmeye Başladı! Benzin ve Motorin Kaç TL Düştü?

Benzine gelen son indirimle birlikte fiyatlar da değişti. Dolayısıyla akaryakıttaki son durum merak ediliyor. İşte fiyat listesiyle birlikte merak edilenler aktarılacak.

Benzin fiyatı ve motorin fiyatlarında çalkantılı süreç devam ederken, petrol fiyatlarında dün yaşanan yüzde 3’lük yükselişin ardından akaryakıt almak isteyenler gözünü pompa fiyatlarına çevirmişti. Ancak zam beklenirken indirim haberi geldi.

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 63 kuruş indirim bekleniyor. Son olarak benzin litre fiyatı için 61 ve 67 kuruş zam gelmişti. Ortalama olarak benzinin litresi İstanbul'da 19 lira 51 kuruş, Ankara'da 19 lira 73 kuruş, İzmir'de ise 19 lira 69 kuruşa satılıyor.

MOTORİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Motorin grubunda ise bir fiyat değişikliği beklenmiyor. Fiyatlar ise en son 77 kuruş artmıştı. Motorin fiyatları İstanbul’da litre başına 22,06 TL, Ankara’da 22,22 TL ve İzmir’de ise 22,35 liradan satışa sunuluyor.

NEBATİ 'ARTIŞI YANSITMAMAYA ÇALIŞIYORUZ' DEMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati petrol ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Küresel petrol ve doğal gaz fiyatlarında yıl boyunca yaşanan fiyat dalgalanmalarının yarattığı maliyet artışlarını vatandaşlarımıza mümkün olduğunca yansıtmamak için var gücümüzle çalışıyoruz" demişti.