Akaryakıt Fiyatları Bu Sene İndirimli Satılıyor! Benzin ve Motorin Kaç TL'ye Düştü?

Akaryakıt fiyatlarındaki indirimler ve dahası ortaya çıktı. Eğer benzin ve motorin fiyatlarını yakından merak ediyorsanız bu listeye göz atmalısınız. İstanbul, İzmir ve Ankara'da güncel fiyatlar belli oldu.

Akaryakıt Fiyatları Bu Sene İndirimli Satılıyor! Benzin ve Motorin Kaç TL'ye Düştü?

Akaryakıt fiyatlarındaki güncel gelişmeler ve çok daha fazlası açığa çıkıyor. Benzin ve motorinde son durum nedir? İndirimli olarak satıldığı belirtilen akaryakıt, brent varil petrol fiyatının düşüşünden etkilendi.

Başta benzin fiyatları olmak üzere vatandaşlar güncel akaryakıt fiyatlarını yakından takip etmekte. Yeni yılla beraber benzine zam gelmiş ve fiyatlar yükselmişti. Uluslararası piyasalarda Brent petrolün 79 dolarlara kadar düşmesiyle akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Bu doğrultuda beklenen indirim haberi geldi. Sektör kaynaklarından alınan son dakika bilgisine göre benzinin litresine bu gece indirim geliyor. Depoyu fullemeden önce bekleyin, fiyatlar düşecek. Peki benzine indirim mi geliyor? 10 Ocak 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? Brent petrol bugün kaç dolar? İşte güncel benzin ve motorin fiyatları...

SON DAKİKA: BENZİNE BÜYÜK İNDİRİM GELİYOR!

Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan değişiklikler ile akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Brent petrolün uluslararası piyasada 79 dolar seviyesine kadar düşmesi ile birlikte beklenen indirim haberi geldi. Bu gece yarısından itibaren benzinin litresine 65 kuruşluk indirim gelecek. Depoları fullemeden önce bekleyin.

İNDİRİMLİ GÜNCEL AKARYKIT FİYATLARI

Yeni yılın ilk indirim haber geldi. Araç sahipleri bayram edecek. Gelen 65 kuruşluk indirimle birlikte Ankara ve İzmir'de benzinin litresi 18,98 liradan, İstanbul'da ise 18,83 liradan satışa sunulacak.

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 79,28 dolardan işlem görüyor. Cuma günü 80,59 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 78,57 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün kapanışa göre yüzde 1,4 artarak 79,66 dolar oldu.

Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 74,83 dolardan alıcı buldu. Fiyatlardaki yükselişte, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'in sınırlarını uluslararası uçuşlara açması ve talepte büyüme beklentilerinin desteklenmesi etkili oldu.

10 OCAK 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Anadolu Yakası benzin fiyatı: 19,52 TL
  • Anadolu Yakası motorin fiyatı: 22,11 TL
  • Avrupa Yakası benzin fiyatı: 19,51 TL
  • Avrupa Yakası motorin fiyatı: 22,11 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 19,73 TL
  • Motorin fiyatı: 22,29 TL
  • İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 19,69 TL
  • Motorin fiyatı: 22,39 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.