Aile Bakanlığı'ndan öğrencilere karşılıksız 1611 TL para desteği başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı milyonlarca öğrenciye müjdeli haberi verdi. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre öğrenciler karşılıksız bir şekilde 1611 TL'lik ödemelerden yararlanmaya başladı. Başvuru şartları belli oldu.

Aile Bakanlığı'ndan öğrencilere karşılıksız 1611 TL para desteği başladı

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı uzun zamandır beklenen yardım paketini nihayet açıkladı. Açıklamaya göre yüzbinlerce öğrenci PTT'den karşılıksız kredi ve burs talebinde bulunmaya başladı.

Maliyetlerdeki artış, okulların eğitim hayatına yeniden başlamasıyla doğru orantılı. Bu aşamada devlet, ebeveynlerin üzerindeki yükü hafifletmek için bir aile destek programı ile devreye girer.

Zor durumda kalan ve ihtiyaçlarını istenilen şekilde karşılayamayan öğrenciler için devlet PTT aracılığıyla ailelere 1611 TL yardımda bulunuyor. Söz konusu iadesiz ücret ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerini kapsamaktadır.

okul-2.jpg

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

PTT üzerinden 1611 TL desteği için başvuranların hesabını sürekli kontrol etmesi gerekiyor. Ailelerin taleplerinin uygun görülmesi halinde ödemeler Bakanlık tarafından yapılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, milyonlarca ebeveynin araştırdığı yardımın finansmanına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Destek almak isteyen öğrencilerin e-ticaret yoluyla başvurmaları gerekmektedir. Bunu öncelikle e-devlet portalına giderek yapabilirsiniz. Ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kısmına gidin.

Açılan penceredeki seçeneklerden sosyal ve maddi destek avans hizmeti talep etmek için bölüme geliniz. Son olarak, sağ üst köşede açılan yeni müşteri adayı sekmesini seçin. Karşınıza gelen ekranda kayıt formunu eksiksiz ve hatasız olarak doldurunuz.

Başvurunuz onaylanırsa PTT aracılığıyla aylık 1611 TL ücretsiz ödeme alacaksınız.