Aile Bakanlığı ve PTT'den o ailelere 2.850 TL yardım yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilkokuldan üniversite öğrencilerine kadar, çocuğu okulda okuyan aileler için 2.850 TL'lik yardım ödemesi gerçekleştiriyor. Hemen başvuru yapabilirsiniz! Ödemeler PTT aracılığıyla dağıtılıyor...

Aile Bakanlığı ve PTT'den o ailelere 2.850 TL yardım yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğu okulda okuyan aileler için 2.850 TL nakit ödemesi gerçekleştiriyor. Başvuru yapmak oldukça basit... Peki ya başvuru şartları neler?

Ekonomik durumu sıkıntılı olan kişileri kapsayan bu ödemeler nakit olacak şekilde verilecektir. Bu fırsattan yararlanmak için e-devlet sistemi üzerinden başvuruların gerçekleştirilmesi lazımdır. Ailelere gelen bu destek müjdesi pek çok kişiyi rahatlatacak gibi görünüyor. PTT şubelerinden ya da ATM üzerinden parayı çekmek mümkündür. Hesaba bu paranın yatması için yapılan başvurunun onaylanmış olması şarttır.

Destek Parası İçin Başvurular

Ödeme almak isteyen ailelerin öğrenim hayatı içinde bulunan çocuklarının olması gerekmektedir. İlkokuldan üniversite kademesine kadar destek alınması mümkündür. Başvurular için e-devlet kullanılacak. Hızlı bir onay sürecinin olduğu söylenebilir.ptt-4.jpg

Hesaplara geçen nakit para istenildiği zaman harcanabilecek. Başvuru için e-devlet şifresi gerekmektedir. Şifresi olmayanlar PTT şubelerinden temin edebilir. Sistem üzerinden bu destekle ilgili ayrı bir sekme bulunmaktadır.

Sistemdeki bölüm bir ön başvuru niteliğindedir. Ödeme alabilmek için başvurunun onay alması lazımdır. Formun doğru ve eksiksiz doldurulması önemlidir. Başvurusu onaylanan ancak PTT hesabı bulunmayanlar şubelerden hesabı olanlar var olan kartlarla parayı tahsil edebilecek. Sosyal yardım noktasında bu desteklerin büyük bir değeri vardır.

Aile Bakanlığı’nın SED ödemeleri PTT şubelerinden gereksinim sahibi vatandaşlara verilmektedir. SED ödemeleri bağlamında kimlikleriyle PTT şubesine giden ödemesini anında alacak.