Aile Bakanlığı duyurdu! Kiracılara 2 bin 500 TL maddi destek başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kiracılar için maddi destek ödemelerine başladı. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre kiracılara 2 bin 500 TL aylık ödeme sunulacak. Para başvuru yapanların hesaplarına anında geçecek...

Aile Bakanlığı duyurdu! Kiracılara 2 bin 500 TL maddi destek başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni sosyal yardım fırsatını kamuoyu ile paylaştı! Kiracılara 2 bin 500 TL maddi destek ödemeleri başladı. Kimlerin bu fırsattan yararlanabileceği resmen duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birçok kategoride ihtiyaç sahiplerine para yardımı yapılmaktadır. Yapıla ödemeler geçinmekte zorlanan düşük gelirli ve ihtiyaç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu kez artan enflasyon sorunu ile birlikte orantılı artış gösteren ev kiralarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için bir çalışma başlattı. Konu ile ilgili tüm detaylar…

para-14.jpg

HEM KİRACI HEM DE EV SAHİBİ BAŞVURABİLİR

2022 yılının sonuna yaklaşırken maaşlara yapılacak olan zamlar gündeme gelirken aileler çeşitli projeler kapsamında yapılan ödemelerde de zamlar yapılmaya başladı. Bu sefer yapılan zam kiracıları ve ev sahiplerini çok yakından ilgilendirmektedir. 2 bin 500 TL yardım yapılacak. Bakan Derya Yanık konu hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

DESTEK ÖDEMELERİNDE SEVİNDİREN ZAM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarında yer verdiği ödemeler hakkında yapılan güncellemeleri derleyerek herkesin merak ettiği zam miktarlarını aktardı. Daha önceki senelerde bin 150 TL olan doğal gaz yardım ödemeleri, zamlanan yakıt ve enflasyon oranı da göz önünde bulunarak yeniden hesaplandığında en az 950 TL ve en fazla bin 500 TL olarak revize edildi. 311 bin hane bu ödenekten faydalanırken başvuru için güncellenen şartlar da belirlendi.

para-8-001.jpg

DOĞALGAZ İÇİN YARDIM BAŞVURUSU YAPABİLME ŞARTI

Hem ev sahipleri hem de kiracıların başvuru yapabileceği doğalgaz yardım ödemeleri için gereken şartlar şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Başvurusu gerçekleşen il ve ilçede ikamet ediyor olmak,

İkamet edilen yerde ön ödemeli olarak bir doğalgaz sayacının olması

Bu şartları taşıyan herkes gelir kriterinin de uygun olması halinde e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Başvurular ay sonuna kadar devam ediyor, sakın bu ödemeyi kaçırmayın.