Aile Bakanlığı duyurdu! Asker ailelerine 1.000 TL yardım imkanı başladı

Asker ailelerine müjdeli haber verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı o ailelere 1.000 TL para yardımı gerçekleştirmeye başladı. Başvuru şartları resmen duyuruldu...

Aile Bakanlığı duyurdu! Asker ailelerine 1.000 TL yardım imkanı başladı

Haberay.com.tr tarafından edinilen bilgilere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere maddi desteklerde bulunuyor. Ancak bu yardımları herkes bilmiyor. Bakanlık tarafından verilen bu desteklerden e devlet üzerinden başvuru yaparak faydalanabilir, PTT'den paranızı hemen alabilirsiniz....

BU YARDIMLARI HERKES BİLMİYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlar yapıyor. Bakanlık tarafından açıklanan yardım programları ise şöyle;

2022/11/10/para-14.jpg

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı:

Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir.

Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlar bu yardımdan faydalanabilirler. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılıyor. Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı kapsamında 1000 TL veriliyor.

Öksüz ve Yetim Yardımı:

3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için yapılan nakdi yardımdır.

Anne vefat etmiş ise baba, baba vefat etmiş ise anne, her ikisi de vefat etmiş ise çocuğa bakan kişi bu yardımdan faydalanabilir.

Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılıyor. Öksüz ve Yetim Yardımı kapsamında 600 TL veriliyor.

2022/11/10/para-5.jpg

Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı:

Vatani görevini yerine getirmekte olan askerlerimizin, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerinin askerlik görevi süresince desteklenmesi amacıyla yürütülür.

Evli ise eşi, bekar ise anne veya babası bu yardımdan faydalanabilir. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılıyor.

Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı kapsamında 800 TL veriliyor.

Asker Çocuğu Yardımı:

Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup babası askerde olan çocuklar için yapılan nakdi yardımlardır.

Asker ailelerine yönelik düzenli nakdi yardım programından asker eşi olarak faydalanan kişi başvuru yapabilir.