2023 Kıdem Tazminatı Miktarı Açıklandı! Tazminatta Tavan Tutar Kaç TL'ye Çıktı?

2023 yılı kıdem tazminat ödemelerinde tavan miktar merak ediliyor. Bakanlıktan gelen açıklama ile birlikte detaylar belli oldu. Peki tazminatta tavan tutar kaç TL'ye çıktı?

2023 Kıdem Tazminatı Miktarı Açıklandı! Tazminatta Tavan Tutar Kaç TL'ye Çıktı?

Emekli, asgari ve memur maaş zamlarından sonra kıdem tazminatıyla ilgili de bir açıklama yapıldı. Kıdem tazminatının 2023 yılından itibaren kaç TL olacağı ve tavan tutarı hakkında güncel bilgiler paylaşıldı.

Yüksek enflasyon başta olmak üzere pek çok ekonomik ve siyasi gelişme sebebi ile hem ülkemizde hem de dünya genelinde zorlu geçen 2022 yılının ardından yeni dönemin zamlı maaşları da açıklandı. Aralık ayında düzenlenmiş olan asgari ücret belirleme toplantıları sonucunda işçi ve işveren taraflarının bir anlaşmaya varamamış olmaları neticesinde devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan değerlendirmeler sonucunda karara varılmış olan zam oranının yüzde 54,66 olduğunu açıkladı.

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından ocak ayı itibari ile memur maaşı zammı da kesinleşti. 3 Ocak tarihinde açıklanmış olan aralık ayı enflasyonu ile birlikte maaşlara yansıtılacak olan enflasyon farkı belli olurken refah payı düzenlemesi ile birlikte zam oranı yüzde 25 olarak bildirildi. Ancak sonrasında grup toplantısında yeniden değerlendirilen zam oranının yüzde 30’a yükseltilmiş olduğu müjdelendi.

Asgari ücrete ve memur maaşına yapılacak olan zam oranlarının kesinleşmesinin ardından gözler bu iki parametreye bağlı olarak hesaplanan diğer ödeme kalemlerine çevrildi. Bu kapsamda vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ödeme kalemlerinden birisi de kıdem tazminatı oldu. EYT yasasının çıkmasına da oldukça az bir zaman kalmışken 2023 kıdem tazminatı tavan tutarı araştırılmaya başlandı. Bu noktada devreye giren Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuya ilişkin resmi bir açıklama yayınladı.

BAKANLIK KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARINI AÇIKLADI!

Taban tutarı brüt asgari ücrete tavan tutarı ise memur maaşı zammına bağlı olarak belirlenen kıdem tazminatı, yüzde 30’luk zam açıklamasının ardından yeniden hesaplandı. 2022 yılının temmuz- aralık ayları arasında 15.371 TL olarak uygulanan kıdem tazminatı tavan tutarının, 2023 yılında 17.904,62 TL’ye yükseldiği belirtildi.

10 YILLIK ÇALIŞANIN KIDEM TAZMİNATI NE KADAR?

Kıdem tazminatının tavan tutarının açıklanmasının ardından birtakım hesaplar yapılmaya başlandı. Yetkililerden gelen açıklamaya göre 10 yıllık hizmet süresi bulunan birine işten çıkarılması durumunda ödenecek olan azami kıdem tazminatı tutarının 179 bin 40 TL olacağı öğrenildi.