2023 Bakanlar Toplantısı'ndan EYT Kararı! Milyonları İlgilendiren Karar Bugün Veriliyor!

2023 yılının ilk Bakanlar Toplantısı ile ilgili detaylar aktarıldı. Peki ya hangi konular gündemde olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yer aldığı toplantıya ilişkin detaylar aktarıldı.

2023 Bakanlar Toplantısı'ndan EYT Kararı! Milyonları İlgilendiren Karar Bugün Veriliyor!

2023'ün ilk Bakanlar Toplantısı'na saatler kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda ana gündem maddesi olarak EYT'de bulunuyor.

Yeni yılın ilk Bakanlar Toplantısı bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.00'te başlayacak toplantının ana gündem maddelerini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmesi beklenen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ile 7'nci Yargı Paketi oluşturacak.

EYT DÜZENLEMESİ

EYT düzenlemesini içeren kanun teklifinin, hafta başında Meclis Başkanlığı'na sunulması da gündemde. Teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesinin ardından Genel Kurul süreci başlayacak. Düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılacak.

7'NCİ YARGI PAKETİ

Adalet Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde detaylarını açıkladığı 7'nci Yargı Paketi'nin de Meclis'e gelmesi bekleniyor. Pakete ilişkin son değerlendirmeler Bakanlar Toplantısı'nda yapılacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabine toplantısında yapacağı sunumun ardından paket, Meclis'e gönderilecek.

SÖZLEŞMELİ İŞÇİLERE KADRO

Sözleşmeli işçilerin kadroya alınması çalışmalarında da sona gelindi. AK Parti'nin hazırladığı yasa teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personel kadroya geçecek. Kadroya geçenler, 1 yıl aday memur olacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Toplantıda ele alınacak bir diğer konunun da enflasyonla mücadele olacağı belirtildi. Enflasyondaki düşüşün devamı için yol haritası belirlenecek.

Diğer yandan toplantıda terörle mücadele, enerji ile iç ve dış politikadaki gelişmeler de değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunacak.