Çin ve Hindistan Arasındaki iPhone Rekabeti Kızışıyor!

Söylentilere göre Apple, 2025 yılına kadar tüm iPhone üretiminin %25'ini Hindistan'a taşıyarak tedarik zincirini çeşitlendirmeyi planlıyor. Apple, ürünlerini...

Çin ve Hindistan Arasındaki iPhone Rekabeti Kızışıyor!
Söylentilere göre Apple, 2025 yılına kadar tüm iPhone üretiminin %25'ini Hindistan'a taşıyarak tedarik zincirini çeşitlendirmeyi planlıyor. Apple, ürünlerini başka ülkelerde üreterek hiçbir zaman kıtlık olmamasını sağlıyor. Daha önce Çin ve Hindistan'da üretim yapan işletme, kısa süre önce faaliyetlerini Brezilya'ya taşıdı. Apple şimdi ise Çin'e olan bağımlılığını azaltmayı planlıyor.

Apple, iPhone Üretimini Hindistan'a Taşıyor

Söylentilere göre Apple, 2025 yılına kadar tüm iPhone üretiminin %25'ini Hindistan'a taşıyarak tedarik zincirini çeşitlendirmeyi planlıyor. Apple, iPhone 13'ü Hindistan'da üretmeye devam ediyor. Yeni tanıtılan iPhone 14 de dahil olmak üzere diğer iPhone'lar bu ülkede üretime girdi. Çin, Apple'ın tedarik zincirinin ana merkezidir. Şirket, son zamanlarda tedarikçileri ve üretim hatlarını yeniden yerleştirme çabalarını hızlandırdı. Analistler, bu değişimin kademeli olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Söylentilere göre, 2022'nin sonunda iPhone 14'ün %5'inin Hindistan'da üretileceği bildiriliyor. Bu miktar, sonraki üç yıl boyunca artırılacaktır. Analistlerin açıklamalarına göre Apple, 2025 yılına kadar iPhone'larının %25'ini burada üretmek istiyor. ABD'li teknoloji şirketi, iPhone modellerine ek olarak AirPods, Mac, Apple Watch ve iPad dahil olmak üzere tüm ürünlerinin üretiminin %25'ini Hindistan'a kaydırmayı da planlıyor. Apple'ın hedefleriyle birlikte, tedarikçiler Hindistan'daki harcamalarını genişletti. Son birkaç yılda Foxconn ve diğer Apple tedarikçileri Hindistan'ın tedarik zinciri altyapısına, üretimine ve eğitimine önemli yatırımlar yaptı. Bu yatırımlar sayesinde iPhone 14'ün üretiminin önümüzdeki haftalarda Hindistan'da başlaması bekleniyor.

iPhone 14 Pro'nun Titreyen Kamera Sorununa Apple Cephesinden Açıklama Geldi

Apple, sosyal medyada trend olan iPhone 14 Pro'nun "titreyen kamerası" ile ilgili soruna yanıt olarak bir açıklama yaptı. Apple ne yapacağını ve sorunun farkında olduğunu açıkça belirtti. ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın yeni akıllı telefonlarından biri olan ve geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPhone 14, geçtiğimiz günlerde kayda değer bir hatayla gün yüzüne çıktı. İPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'in bahsi geçen konudaki kameraları, Instagram ve Snapchat gibi üçüncü parti uygulamalarda gürültü ve titreşime neden oldu. Apple konuyla ilgili son zamanlarda bir ilerleme kaydettiğini bildirdi. Son olarak Apple temsilcileri konuyla ilgili açıklamalar yayınladı. Yetkililer, sorunun farkında olduklarını ve The Verge'e gönderilen bir güncelleme üzerinde çalıştıklarını iddia ettiler. Apple'dan Alex Kirschner tarafından yapılan açıklamaya göre güncellemenin önümüzdeki hafta yayınlanması planlanıyor. İlk raporlar, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max kameralarındaki sorunun yalnızca üçüncü taraf uygulamalara uygulandığını belirtti.