Botoks Yaptırmadan Kırışıkları Gideren Yöntem

Yaşın alınmasıyla birlikte yüzümüzde bazı kırışıklar boy gösterebilir. Bunun önüne geçmek için çeşitli cerrahi operasyonlar yapmak yerine daha...

Botoks Yaptırmadan Kırışıkları Gideren Yöntem
Yaşın alınmasıyla birlikte yüzümüzde bazı kırışıklar boy gösterebilir. Bunun önüne geçmek için çeşitli cerrahi operasyonlar yapmak yerine daha kolay ve basit yöntemler de bulunuyor. Hızla geçen zamanın karşısında ister istemez vücudumuzda izler bırakabilir. Bu durumda düzenli egzersizler yapmak sizleri sağlıklı bir görünüme kavuşturabilir. Fiziksel olarak formunuzu koruyamadıysanız üzülmeyin. Çeşitli işlemler yaparak kırışıklıklarınızı bir nebze de olsa giderebilirsiniz.

Botoksuz Kırışıkları Giderme Yöntemi

Günümüzde ‘’Barkod çizgileri’ ifadesi dudakların hemen üzerinde ve alt kısmında oluşan karakteristlik dikey çizgilere verilmiş bir isimdir. Bu çizgilerin yan yana gelmesiyle birlikte ortaya çeşitli barkodlar çıkabilir. Ayrıca kırışıklığın yoğunlaştığı bölgelere de ‘Nazolabial kırışıklıklar’’ olarak da adlandırılmaktadır. Dudak kısmınızın etrafında bulunan kırışıklıkları genç yaşta dahi ortaya çıkabilir. Zamanla birlikte kırışıklar çok daha fazla ön plana çıkar. Kadın, erkek fark etmeksizin yaşını biraz almış olan herkesin ortak sorunlarında birisi olarak ifade edilmektedir. Estetik alanında kullanılan ve sürekli karşımıza çıkan durum ise botokstur. Botoks temel olarak kırışıkları doldurmuş olan dolgu maddesine kıyasla kusurları azaltmaktadır. Elbette ki bu çözüm çeşitli operasyonlar sonrasında elde edilmektedir. Günümüzde yaygın olan çözümlerin tamamı Botoks değildir. Genellikle maliyetini karşılayamayan ve cerrahi işlemlerle uğraşmak istemeyenler doğal maske tariflerine de göz atmaktadır. Bu tarifler sorunları gidermede yardımcı olabilir.

Doğal Maske Tarifi

Doğal maske tarifiyle dudaklarınızın etrafında bulunan kırışıklıkları bir nebze giderebilirsiniz. Bu işlemler için izlemeniz gereken yollar şu şekildedir;
  • Yarım parça salatalığı parçalara ayırarak ezmeniz gerekir.
  • Bir yumurtanın beyazını ezdiğiniz salatanın üzerine ekleyin.
  • İki malzemeyi iyi karıştırıp, 15 dakika bekletin ve yüzünüze uygulayın.
  • Uygulama sonrasında bir miktar bekleyip, ılık suyla teninizi yıkayın.
Kalıcı ve etkili sonuçları elde edebilmek için bu işlemi düzenli olarak yapmak faydalı olabilir. Birçok kişi haftanın 2 veya 3 gününde yapılabileceğini önermektedir.