Ay tutulması ne zaman 2024 ? Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Ay tutulması, yılda iki kez yaşanan ve gökyüzündeki önemli olaylardan biri olarak bilinir. Peki, ay tutulması ne zaman 2024? Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte 2024 yılının ilk Ay tutulması ile ilgili merak edilenler...

Ay tutulması ne zaman 2024 ? Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

2024 yılı, astroloji meraklıları ve doğa tutkunları için heyecan verici bir yıla işaret ediyor. Yılın ilk Ay tutulması, yarı gölgeli bir tutulma olarak görülecek. Gökyüzü olayları takvimine göre, bu yıl toplamda 2 Ay tutulması yaşanacak. Yarı gölgeli Ay tutulmasının, burçlar üzerinde belirli etkileri olabilir. Peki, Ay tutulması ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek? 2024 Mart ayındaki yarı gölgeli Ay tutulması, Türkiye'den izlenebilecek mi?

AY TUTULMASI NE ZAMAN?

2024 Yılının ilk ay tutulması 25 Mart'ta gerçekleşecek. Solucan Ay esnasında yarı gölgeli tutulma şeklinde at tutulması gerçekleşecek.

AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Amerika, Antarktika, Alaska ve kuzeydoğu Rusya'dan izlenebilecek tutulma Türkiye'de izlenmeyecek.

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması genellikle yılda iki kere ortaya çıkar. Bazı özel durumlarda Ay tutulmasının hiç ortaya çıkmadığı veya üç defa ortaya çıktığı da olabilir.