Sinem Dedetaş kimdir? Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş nereli ve kaç yaşında?

31 Mart Yerel Seçimleri sonuçlarına göre CHP'den Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Sinem Dedetaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi olan İstanbul Şehir Hatları A.Ş'nde Genel Müdür olarak görev yapıyordu. Peki, Sinem Dedetaş kim? Sinem Dedetaş aslen nereli? Sinem Dedetaş kaç yaşında?

Sinem Dedetaş kimdir? Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş nereli ve kaç yaşında?

Üsküdar Belediye Başkanı olan Sinem Dedetaş'ın yaşamıyla ilgili detaylar inceleniyor. Dedetaş, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde eğitim aldı. Gemi inşa yüksek mühendisi olan Sinem Dedetaş, aynı zamanda Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanı olarak görev yaptı. peki, Sinem Dedetaş kimdir?

boga-7.jpg

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ KİMDİR?

Dedetaş, 1981'de Eskişehir'de dünyaya geldi. Barış Dedetaş ile evli olan Üsküdar'ın yeni belediye başkanı, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden, gemi inşa yüksek mühendisi unvanı ile mezun oldu. 10 yıl ulusal ve uluslararası firmalarda görev aldı.

Dedetaş eşi ile kendi şirketlerini kurdu. 2014 - 2016 yılları arasında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttü. 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi olan İstanbul Şehir Hatları A.Ş'ye Genel Müdür olarak atandı.

İstanbul Şehir Hatları A.Ş'nin ilk kadın genel müdürü olarak görev alan Dedetaş, 2023 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanlığına seçildi.