Sekizinci Yargı Paketi ne zaman çıkacak? Af çıkacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. Yargı Paketi için tarih açıklamasında bulundu. Peki, Yargı Paketi ne zaman çıkacak? Mahkumlara af çıkacak mı? Detaylar, haberimizde...

Sekizinci Yargı Paketi ne zaman çıkacak? Af çıkacak mı?

Türkiye'de hukuki düzenlemelerde önemli değişikliklere yol açacak olan 8. Yargı Paketi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından Meclis'e sunuldu. İşte, yeni Yargı Paketi hakkında bilgiler...

boga-84.jpg

SEKİZİNCİ YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

8. Yargı Paketi, denetimli serbestlik, temyiz süreleri gibi birçok detayı içeriyor. Toplamda yaklaşık 70 maddenin yer aldığı pakette, Tazminat Komisyonu'nun kurulması da öngörülüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu paketin, cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı amaçladığını belirtti.

Adalet Bakanı Tunç, Meclis'te görüşülmesi için 8. Yargı Paketi'nin takviminin çok uzun olmayacağını ifade etti. Şubat sonuna kadar Meclis'te ele alınması planlanan paketin, seçim takvimine yetişmesi hedefleniyor. Yeni Yargı Paketi, şubat ortaları gibi Meclis'te görüşülecek.

boga-85.jpg

MAHKUMLARA AF ÇIKACAK MI?

8. Yargı Paketi ile ilgili en merak edilen konulardan biri, mahkumlara genel af olup olmadığı. Adalet Bakanı Tunç, şu aşamada disiplin affıyla ilgili herhangi bir çalışma olmadığını vurguladı. Sicil affı konusuna da değinen Bakan Tunç, Meclis'te yapılan yasal düzenlemelerle ilgili eleştirilere yanıt verdi.