Özlem Zengin kimdir? Özlem Zengin kaç yaşında? Özlem Zengin ne iş yapıyor?

Sosyal medyada, birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan isimlerden biri haline gelen Özlem Zengin, AK Parti Grup Başkanvekili olarak dikkat çekiyor. Özlem Zengin'in hayatı hakkında bilgiler, geniş bir ilgiyle araştırılıyor. Peki, Özlem Zengin kimdir? AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin kaç yaşında ve nereli?

Özlem Zengin kimdir? Özlem Zengin kaç yaşında? Özlem Zengin ne iş yapıyor?

Sosyal medyada, birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan isimler arasında yer alan Özlem Zengin, AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapıyor. Özlem Zengin'in hayatıyla ilgili bilgiler, geniş bir ilgiyle araştırılıyor. Peki, Özlem Zengin kimdir?

ÖZLEM ZENGİN KİMDİR?

1969 doğumlu Özlem Zengin, hukuk eğitimini 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Mezuniyetinin ardından bir süre Amerika'da yaşayan Zengin, Türkiye'ye döndü ve bir yıl öğretmenlik yaptı.

1998-2001 yılları arasında Kanal 7'de "Hayatın İçinden" adlı televizyon programını hazırlayıp sundu. Aynı yıl serbest avukatlık yapmaya başlayan Zengin, mesleğini aktif olarak sürdürüyor.

2003 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Zengin, 2005'ten itibaren İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi. Bu süreçte üç dönem boyunca il yönetim kurulu üyeliği yaptı.

2011 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 'Yüksek Yargı Kararları Işığında Din ve Laiklik Algısındaki Sosyolojik Değişim' konulu tez çalışması ile yüksek lisans derecesi aldı. Kadın, Aile ve Çocuk üzerine sivil toplum alanında çalışmalarına devam eden Zengin, İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi "İKAMER"in kurucuları arasında yer alıyor.

Beyaz El Dayanışma Derneği'nin kurucu üyesi olan Zengin, aynı zamanda Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM'in kurucu üyesidir.

Dönemde İstanbul, 27. Dönemde Tokat Milletvekili olarak seçilen Zengin, 2016-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yaptı. 27. Dönemde Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Zengin, 2021-2022 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. AK Parti Grup Başkan Vekili olan Zengin, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi.