ÖSYM duyurdu, sınavlarda yeni dönem başlıyor! Sınav sistemi kalkacak mı?

ÖSYM Başkanlığı, 2024 yılında gerçekleştirilecek sınav uygulamalarında yeni bir döneme geçeceklerini belirtti. Ersoy, "Bu alanda önemli adımlar atacağız. Sınavları daha verimli hale getirmemize büyük katkı sağlayacak" dedi.

ÖSYM duyurdu, sınavlarda yeni dönem başlıyor! Sınav sistemi kalkacak mı?

ÖSYM Başkanlığı, 2024 yılında gerçekleştirilecek sınav uygulamalarının ve yeni projelerin değerlendirildiği önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

"YAPAY ZEKA İLE SORU ÜRETECEĞİZ"

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM'nin uygulamalarında yapay zekayı aktif şekilde kullanma hedeflerini paylaştı. Ersoy, "Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda önemli adımlar atacağız. Sınavları daha verimli hale getirmemize büyük katkı sağlayacak" dedi.

Toplantıya, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ersoy'un yanı sıra, Danışma Kurulu üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye genelinde görev yapan koordinatörler, yurt dışı koordinatörleri ve kurum çalışanları katıldı. İki oturum şeklinde gerçekleşen toplantının ilk bölümünde Ersoy, mevcut sınav uygulamaları ve üzerinde çalışılan projeler hakkında bir sunum yaptı. İkinci oturumda ise koordinatörler ve birimlerle ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirildi.

Ersoy, toplantıda yaptığı konuşmada, en verimli ölçme ve yerleştirme süreçlerini hedeflediklerini belirterek, "Merkez çalışanlarımız ve koordinatörlerimizle bir araya gelerek çalışmalarımızı detaylıca ele aldık. Sınavlarımızın pratikteki durumu hakkında en iyi bilgiye sahip olan koordinatörlerimizin geri bildirimleri bizim için son derece değerli" dedi.