Ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 6. ve 9. sınıf ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ortak sınavlar tamamlandı ve öğrenciler şimdi sonuçların açıklanacağı tarihleri araştırmaya başladılar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 6. ve 9. sınıf ortak sınavları için soru ve cevap anahtarları yayımlandı. Peki, 2. dönem ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 6. ve 9. sınıf ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6. ve 9. sınıflar için ortak sınavlar düzenlendi. 2. dönem ortak sınavları, 26-27 Mart tarihlerinde iki oturum halinde gerçekleştirildi. Öğrenciler, cevap anahtarlarını görüntüledikten sonra ortak sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihleri merakla beklemeye başladılar. Peki, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ORTAK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26-27 Mart tarihlerinde düzenlenen ortak sınavlar için puanlama işlemi 15-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Puanlamaya katılacak öğretmenler, valiliklerce seçilen gönüllüler arasından 81 ilin tamamından belirlendi.

6. sınıf Türkçe yazılı sınavında 14 çoktan seçmeli sorunun yanı sıra 2 açık uçlu soru kullanıldı. Matematik sınavında ise 6. sınıflar için 10, 9. sınıflar için Türk dili ve edebiyatı sınavında 7. ve 9. sınıflar için matematik sınavında 8 açık uçlu ve kısa cevaplı sorular yer aldı.