Noter açık mı kapalı mı olacak? Ramazan Bayramı tatilinde noterler çalışıyor mu?

Ramazan Bayramı tatili sırasında noterlerde vekaletname, tespit tutanağı gibi işlerini halletmek isteyen vatandaşlar, noterlerin çalışma durumunu merak ediyor. Tatil öncesi resmi işlerini tamamlamak isteyenler, "Bayramda ve arife günü noterler açık mı? 9-10 Nisan'da noterler çalışacak mı yoksa kapalı mı olacak? Ramazan Bayramı tatilinde noterler iş başında mı?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. İşte detaylar...

Noter açık mı kapalı mı olacak? Ramazan Bayramı tatilinde noterler çalışıyor mu?

Ramazan Bayramı tatili 9 gün sürecek. Bu nedenle kamu kurumları, tatil boyunca resmi olarak kapalı olacak. Bayram öncesinde noter işlemlerini tamamlayamayanlar, noterlerin çalışma düzenini ve ne zaman açılacaklarını merak ediyorlar. Peki, Bayram ve arife gününde noterler açık mı olacak? İşte, arefe günü ve bayram süresince noterlerin çalışma durumu hakkında bilgiler...

BAYRAMDA NOTERLER AÇIK MI?

8-9 Haziran Pazartesi ve Salı günü idari izin kapsamında alındığı için bu tarihten itibaren noterler kapalı olacak. Noterler resmi tatillerde çalışmıyor. Ramazan Bayramı'nda noterler kapalı olacak.

NÖBETÇİ NOTERLER AÇIK MI?

Yurt genelinde nöbetçi noter uygulaması hayata geçti fakat, Türkiye Noterler Birliği sayfası üzerinden kontrol edildiğinde, bayram tatili süresinde nöbetçi olarak faaliyet gösteren noter bürosu yok.

NOTERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Ev, araç alım satım, vekalet işlemleri, tescil işlemleri, ihtarname, imza tasdik gibi resmi evrak işlemleri yaptıracak vatandaşlar bu işlemlerini 15 Nisan Pazartesi gününden itibaren yaptırabilir.