Muharrem ayı ne zaman 2024? Aşure günü hangi tarihe denk geliyor?

Her sene olduğu gibi bu sene de önemli bir zaman dilimi olan Muharrem ayının ne zamana denk geldiği merak ediliyor. Peki, Muharrem ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman? İşte, Muharrem ayının başlangıç tarihi ve aşure gününe dair bilgiler..

Muharrem ayı ne zaman 2024? Aşure günü hangi tarihe denk geliyor?

İslam aleminin önemli zaman dilimlerinden biri olan Muharrem ayı, bu yıl da dikkatle takip ediliyor. Özellikle içerisinde aşure gününü barındırmasıyla önem kazanan bu ayın başlangıç tarihi ve aşure günü tarihi merak ediliyor. Peki, Muharrem ayı ne zaman başlayacak? İşte, 2024 Muharrem ayı ve aşure gününe ilişkin detaylar...

MUHARREM AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hicri takvime göre yılın ilk ayı olan Muharrem, "Haram" sözcüğünden türetilmiştir ve Muharrem ayında yasaklanan fiillerden kaçınılır. Müslümanlar için önemli bir ay olan Muharrem ayında, özellikle aşure günü dini ve kültürel açıdan büyük önem taşır.

2024 yılında Muharrem ayı 7 Temmuz Pazar günü başlayacak. Bu tarih itibarıyla İslam takvimine göre yeni bir yılın başlangıcı da yapılacak.

Aşure günü ise Muharrem ayının içerisinde bulunur ve bu yıl 16 Temmuz Salı gününe denk geliyor. Aşure günü, Hz. Peygamber'in önem verdiği günlerden biridir ve bu günün özel bir ibadetle geçirilmesi tavsiye edilir.

Hz. Peygamber'in bildirdiğine göre, yalnızca Aşure günü değil, Muharremin 9, 10 ve 11. günlerinde oruç tutulması da tavsiye edilir. Bu günlerin ibadetle geçirilmesi, müminler için manevi bir anlam taşır ve günahların affedilmesine vesile olabilir.