Merkez Bankası nisan ayı faiz kararı toplantısı ne zaman? 2024 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ayın kaçında?

2024 faiz kararı takvimi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından duyuruldu. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen TCMB faiz kararı toplantıları, tarih araştırmalarının sıkça yapıldığı konular arasında yer alıyor. Nisan ayının başlamasıyla birlikte, faiz kararı ne zaman açıklanacak merak ediliyor. Peki, 2024 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta duyurulacak?

Merkez Bankası nisan ayı faiz kararı toplantısı ne zaman? 2024 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ayın kaçında?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı toplantı tarihleri netleşti. Yılın 4. faiz kararı toplantısı için araştırmalar başladı. İlk üç ayın faiz kararlarının ardından, gözler Nisan 2024 Merkez Bankası faiz toplantısına çevrildi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2024 Nisan Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ayın kaçında gerçekleşecek? İşte TCMB'nin takvimi...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI 2024 NİSAN TOPLANTISI NE ZAMAN?

Yılın ilk Merkez Bankası faiz kararı toplantısı 25 Ocak'ta yapıldı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 42,5'ten yüzde 45'e yükseltme kararı aldı. Yılın ikinci ayı Şubat'taki Merkez Bankası faiz kararı ise beklentiler doğrultusunda politika faizini % 45 seviyesinde sabit bıraktı. Yılın üçüncü Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ise 21 Mart 2024 tarihinde gerçekleşti ve alınan karar yüzde 50 olarak belirlendi.

Merkez Bankası nisan ayı faiz kararı 25 Nisan 2024 tarihinde belli olacak.