Mart ayı evde bakım maaşı ne zaman yatıyor? 2024 evde bakım aylığı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı her ay ilgili kişilerin hesaplarına düzenli olarak yatırılıyor. Memur maaş katsayısına göre artış yapılan evde bakım aylığı sorgulama işlemi e-devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. İşte, evde bakım maaşı ödemelerinin yapıldığı iller...

Mart ayı evde bakım maaşı ne zaman yatıyor? 2024 evde bakım aylığı ne kadar oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak evde bakım maaşı ödemeleri gerçekleştiriliyor. 2024 evde bakım maaşı ödeme tarihleri de yaklaşıyor. İşte, evde bakım maaşı ödeme tarihleri...

MART AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

Aylık olarak hesaplara yatan evde bakım maaşı her ayın 15-31 tarihleri arasında ödeniyor. Ödemeler yapıldığında ise Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklama yapılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU 2024?

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte bu ücretler de yüzde 49,25 oranında zamlandı. Ödemeler artışlı olarak 7.608 TL şeklinde hesaplara geçiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylıklarının durumu SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından da görüntülenebiliyor.

Evde bakım aylığı SMS ile de sorgulanıyor. BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI MAAŞI ŞARTLARI

  • Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.
  • Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme vb.
  • Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar.