Mansur Yavaş, muhtarla olan anısını anlattı: Yap işte başkanım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir muhtarın kendisinden mahallesine bir şey yapmasını istediğini fakat neyin lazım olduğunu sorduğunda hiçbir cevap veremediğini anlattı.

Mansur Yavaş, muhtarla olan anısını anlattı: Yap işte başkanım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yapracık Aile Yaşam Merkezi açılışında hakla seslendi.

"DEDİM BAK ÖYLE OLMAZ"

Kendilerinin halkın ihtiyaçlarını giderecek yatırımları yaptığını söyleyen Yavaş, bir muhtarla yaşadığı anıyı anlattı.

Yavaş şu ifadeleri kullandı:

"Bağlum'da gittik bir gün muhtarlarla oturuyoruz. Muhtar şunu söyledi: Başkanım bizim buraya bir şey yapsana dedi. Tamam yapayım dedim ne istiyorsunuz dedim. Durdu, durdu yahu bir şey yap işte dedi. Dedim ki bak öyle olmaz. Para sizden çıkıyor, sen de buranın muhtarısın. Kütüphane mi eksik, kreş mi eksik, başka bir şey mi eksik? Biraz daha düşündü.

Gene bir şey söylemedi. 'Yap işte başkanım' dedi. İnsanlar öyle alıştırıldı ki harcanan paranın kendi parası olduğunu fark etmiyor. Bir şey yapılsın da nasıl yapılırsa yapılsın. İçinde insan olmayan, insanların kullanmadığı ki hep şu şehrin giriş çıkışlarındaki kapıları örnek veriyorum ne işe yaradığı belli olmayan. Evet maalesef bizim işimiz kentin asli ihtiyaçlarıyla uğraşmak. Maden para sizden çıkıyor, bizler sadece sizlere hizmet eden, beş yıllığına görevlendirdiğiniz memurlarız."