Kira beyannamesi ne zaman verilir 2024? Kira gelir beyannamesi sınırı kaç oldu 2024?

Ev sahipleri tarafından kira gelir beyannamesi nasıl ve ne zaman verilir merak konusu oldu. Kira gelirlerini beyan etmemenin yanı sıra yanlış beyan durumunda da çeşitli yaptırımlar söz konusu. Peki, kira gelir beyannamesi ne zaman verilir? Detaylar, haberimizde...

Kira beyannamesi ne zaman verilir 2024? Kira gelir beyannamesi sınırı kaç oldu 2024?

Kira beyannamesi süreci başlıyor. Kira gelir beyannamesi Gelir İdaresi Başkanlığına (GİB) başvurularak gerçekleştiriliyor. Diğer yandan kira gelir beyannamesi sınırı da duyuruldu. İşte, 2024 kira gelir beyannamesi detayları...

KİRA GELİR BEYANNAMESİ NE ZAMAN, NASIL VERİLİR?

Kira beyannamesi geliri elde edenin ikametgâhının bulunduğu bölgedeki vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi e-Devlet sistemi üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı sayfasına gidilerek Hazır Beyan Sistemi üzerinden doldurularak da verilebilir.

Beyannameler 2023 dönemine ait mükellefler için 1 Mart - 31 Mart (akşamına kadar) tarihleri arasında düzenlenecek. Ödemeler ise mart ve temmuz olmak üzere 2 taksit şeklinde yapılır.

KİRA BEYANNAMESİ SINIRI NE OLDU?

2024 yılı için yıllık 33 bin lira, aylık ise 2 bin 750 lira üzerindeki kira gelirleri beyan edilmeli. Aksi durumda usulsüzlük kapsamında cezalar ve faizli ödeme yükümlülükleri bulunuyor.