Kayhan Yıldızoğlu kimdir? Usta oyuncunun gençliğinden bugüne dizi ve filmleri

Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti. Yıllara damga vuran usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu ile ilgili araştırmalar başladı. Gündeme Kayhan Yıldızoğlu kimdir, neden öldü? Kayhan Yıldızoğlu kaç yaşındaydı, hangi dizi ve filmlerde oynadı? soruları geldi. İşte, Kayhan Yıldızoğlu'nun hayatına dair tüm merak edilenler...

Kayhan Yıldızoğlu kimdir? Usta oyuncunun gençliğinden bugüne dizi ve filmleri

Kayhan Yıldızoğlu vefat etti. Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu'nun yaşamıyla ilgili araştırmalar başladı. Gündeme, Kayhan Yıldızoğlu'nun kim olduğu, ölüm nedeni gibi sorular geldi. Kayhan Yıldızoğlu'nun yaşamı, hangi dizilerde ve filmlerde rol aldığı gibi detaylar merak edilmeye başlandı. İşte, Kayhan Yıldızoğlu'nun hayatına dair tüm bu soruların cevapları...

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ?

Türk sineması ve dizilerin usta oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu 90 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti. Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de doğdu. Liseyi Kavaklıdere'de okudu. Liseden sonra ailesinin isteğiyle Hukuk Fakültesi'nde okur ancak 3. sınıfa geldiğinde okulu bıraktı.

Askerliğini 1957'de İstanbul'da yedek subay olarak yaptıktan sonra iz komiseri oldu. Burada tanıştığı Türkan Suner ile evlendi. Bu evlilikten 2 kızı oldu. Ama birkaç yıl sonra boşandı.

Tiyatrocu Muhsin Ertuğrul ile kendi iş yerinde tesadüfen tanıştı ve seçmelere katıldı. Seçmeler neticesinde İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda 20 yılını geçirdi.

İlk filmini 1966 yılında çeviren Kayhan Yıldızoğlu, 180'e yakın filimde rol aldı, ayrıca televizyon dizilerinde oynadı. Türk Sineması'nda genellikle rahip, doktor, komiser, profesör, haydut, eşkiya ve benzeri yardımcı rollerde oynadı. 'Selena' dizisinde 'Yüce Honos' rolüyle tanınıyordu.