İstanbullular dikkat! Sahra Çölü'nden gelen toz bulutu sağlığı tehdit ediyor

İstanbul, Sahra Çölü'nden gelen toz bulutunun etkisi altına girdi. Meteoroloji yetkilileri, toz bulutunun sağlık açısından risk oluşturabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

İstanbullular dikkat! Sahra Çölü'nden gelen toz bulutu sağlığı tehdit ediyor

Gece yarısı, Sahra Çölü üzerinden Türkiye'ye doğru yol alan devasa bir toz bulutu, İstanbul'u etkisi altına aldı. Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden gelen güçlü rüzgarlarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan bu toz fırtınası, İstanbul'un birçok semtinde hissedilirken, vatandaşlar üzerinde olumsuz etki yarattı.

TOZ BULUTU RİSK OLUŞTURUYOR

Kent, gece ansızın tozlarla kaplanırken, evlerinde olan vatandaşlar, özellikle araçlarının üzerinde belirgin bir şekilde toz tabakasıyla karşılaştı. Toz bulutu, birçok aracı tamamen kapladı ve görüş mesafesini olumsuz yönde etkiledi. Meteoroloji yetkilileri, toz bulutunun sağlık açısından risk oluşturabileceği konusunda vatandaşları uyardı ve tozun ardından çamur yağışlarının beklenildiğini bildirdi.

Hava kirliliğinin toz taşınımı nedeniyle en az 4 gün boyunca devam edeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, uzmanlar, toz bulutunun etkisi altında kalan kişilerde gözlerde acı hissi, nefes darlığı, halsizlik ve baş ağrısı gibi belirtiler görülebileceği konusunda uyarıda bulundu.