İkinci dönem ara tatil ne zaman? Ara tatil kaldırılacak mı?

İkinci dönemin başlangıcı olan 5 Şubat 2024 tarihinden sonra öğrencilerin 2. ara tatil tarihleri merak ediliyor. Peki, ikinci dönem ara tatil ne zaman? Ara tatiller kaldırılacak mı? Detaylar, haberimizde...

İkinci dönem ara tatil ne zaman? Ara tatil kaldırılacak mı?

İkinci dönem ara tatilin ne zaman olduğu ve kaldırılıp kaldırılmayacağına dair meraklar artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı takvimini yayımladı ve öğrencilerin ikinci dönem ara tatiline dair bilgiler araştırılıyor.

okul.jpg

İKİNCİ DÖNEM ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci dönemin başlangıcı olan 5 Şubat 2024 tarihinden sonra öğrencilerin 2. ara tatil tarihleri merak konusu oldu. 5 Nisan günü son derslerini alan öğrenciler, 8 - 12 Nisan tarihleri arasında resmi olarak ikinci ara tatil dönemine girecekler.

ARA TATİL KALDIRALACAK MI?

Ancak, ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu da gündemde. Bakan Tekin, bir canlı yayında ara tatillere ilişkin, "Ara tatillerin kaldırılması da gündemimizde yok. İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor. Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu. Kaldırmadık, o tatil Kurban Bayramı ile birleşmiş oluyor." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.