Erdoğan: Tam bir hayal kırıklığı oldu, bu kadarını biz de beklemiyorduk

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bedelli askerlikle ilgili açıklamasına yanıt vererek, "CHP'nin yeni genel başkanı ise tam bir hayal kırıklığı oldu. Kendince oynadığı orta oyunlarını daha önce hiç takip etmediğimiz için çapı konusunda pek fikir sahibi değildik. Kameralar oraya çevrilince sadece CHP'li kardeşlerimizi değil inanın bizi de üzdü. Bu kadarını biz de beklemiyorduk. " dedi.

Erdoğan: Tam bir hayal kırıklığı oldu, bu kadarını biz de beklemiyorduk

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında partisinin Sivas'ta düzenlenen mitinginde konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bedelli askerlik açıklamasına eleştirilerde bulundu.

"TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Bedelli askerlik yapanlar bize oy vermesin' sözlerine cevap olarak, Erdoğan şunları söyledi:

"CHP’nin yeni genel başkanı ise tam bir hayal kırıklığı oldu. Kendince oynadığı orta oyunlarını daha önce hiç takip etmediğimiz için çapı konusunda pek fikir sahibi değildik. Kameralar oraya çevrilince sadece CHP'li kardeşlerimizi değil inanın bizi de üzdü. Bu kadarını biz de beklemiyorduk. Oturduğu koltuğa bu kadar yakışmayacağını onu oraya getirenler de takip etmiyordu. Şimdi de çıkmış bedelli askerlik yapanlar bize oy vermesin, istemiyoruz demiş. Anlaşılan makamını bağışlayan ağababaları kulağını çekmiş ki kendini daha sonra düzeltmeye çalıştı.

Yükümlü askerlerimiz sadece destek görevli yapıyor. Bu şekilde azalan asker ihtiyacımızdan kaynaklanan yığılmayı ise bedelli uygulaması ile eritiyoruz. CHP Genel Başkanı bunları bilmeyecek kadar cahil olamaz. Değilse başka bir oyunla karşı karşıyayız. Varsın CHP'nin Genel Başkanı askerliği bedelli olarak yerine getirenlerden oy istemesin. Varsın çeşitli imtihanlarla toplumun başka kesimlerini dışlasın. Varsın tüm bunları yaparken aynı zamanda bölücü örgütün uzantıları ile demlenmekten geri durmasın. Biz bölücülük peşinde koşanlardan asla olmayacağız. Millete karşı kibirlenenlerden de olmayacağız."