Elektrik güvence bedeli ne kadar? Elektrik güvence bedeli kalktı mı? Elektrik güvence bedeli kimden alınmıyor?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik aboneliğinde güvence bedeline ilişkin yeni bir düzenleme açıkladı. Konutlarda elektrik aboneliği sırasında farklı miktarlarda güvence bedeli talep ediliyor. Peki, EPDK elektrik güvence bedeli kalktı mı? Güvence bedeli ne kadar? İşte, detaylar...

Elektrik güvence bedeli ne kadar? Elektrik güvence bedeli kalktı mı? Elektrik güvence bedeli kimden alınmıyor?

Abonelik işlemleri sırasında güvence bedeli talep ediliyor. Elektrik aboneliğinde güvence bedelleri, elektrik tüketimine göre değişiklik gösteriyor. EPDK, elektrik fatura desteği alanlar için güvence bedeli düzenlemesini duyurdu. Peki, kimlerden güvence bedeli alınmayacak? EPDK elektrik güvence bedeli kalktı mı? Güvence bedeli ne kadar?

boga-12.jpg

GÜVENCE BEDELİ NEDİR?

Abonelik alan müşterinin çeşitli nedenlerle aboneliğini sonlandırmak istediğinde, daha öncesinde harcanmış elektrik için alınan ücrete güvence bedeli denir. Temin edilen bu bedel ileride yaşanabilecek olası durumlara karşı hem müşteriyi hem de elektrik şirketine korumak için uygulanıyor.

ELEKTRİK GÜVENCE BEDELİ NE KADAR?

Güvence bedeli, hane elektrik tüketimine göre 681 lira ile 1634 lira arasında değişiyor.

ELEKTRİK GÜVENCE BEDELİ KALKTI MI?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik faturası desteği alan vatandaşlar için yeni bir destek kararı aldı. Karar göre 3.7 milyon aileden elektrik aboneliği güvence bedeli alınmayacak.